Наидувате на понуда на Интернет која се чини премногу добра за да биде вистинита

Замислете го ова

На Интернет наидувате на понуда која изгледа премногу добра за да биде вистинита. Поради печатна грешка, тој прекрасен лаптоп носи цена од 150 евра, наместо 1500 евра. Вие брзо одлучувате да имате корист од оваа зделка и одлучите да го купите лаптопот. Дали продавницата може сепак да ја откаже продажбата? Одговорот зависи од тоа колку цената се разликува од реалната цена. Кога големината на разликата во цената сугерира дека цената не може да биде точна, од потрошувачот се очекува да ја испита оваа разлика во цената до одреден степен. Ова може да биде различно во случај на разлики во цените што не предизвикува директно сомневање.

 

Сподели
Law & More B.V.