ТИ ТРЕБА ОД СТЕЧАЈЕН АДВОКАТ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти
ни препорачуваат и дека сме оценети во просек со 9.4

/
Адвокат за банкрот во Холандија
/

Адвокат за стечај

Загрижувачки финансиски развој и други услови во кои компаниите веќе не можат да ги плаќаат своите доверители, може да предизвикаат компанија да банкротира. Стечајот може да биде кошмар за секој што е вклучен. Кога вашата компанија има финансиски проблеми, многу е важно да контактирате со адвокат за стечај. Без разлика дали станува збор за петиција за банкрот или одбрана против прогласување стечај, нашиот адвокат за стечај може да ве советува за најдобриот пристап и стратегија.

Брзо мени

Law & More им помага на директорите, акционерите, вработените и доверителите на партиите кои се поднесени за банкрот. Нашиот тим се стреми да преземе мерки со цел да ги ограничи последиците од банкрот. Можеме да советуваме за постигнување на порамнување во порамнување со доверители, за повторно воспоставување или помагање во правни постапки. Law & More ги нуди следниве услуги во врска со стечајот:

  • давање совети во врска со стечај или одложување;
  • склучување договори со доверителите;
  • правење рестарт;
  • преструктуирање;
  • советување за личната одговорност на директорите, акционерите или другите заинтересирани страни;
  • водење на правни постапки;
  • поднесување барање за стечај на должниците.

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Ако сте доверител, можеме да ви помогнеме при спроведувањето на правото на суспендирање, заем или отплаќање на кое имате право. Исто така, можеме да ви помогнеме во спроведувањето на вашите безбедносни права, како што се право на залог и хипотека, право на задржување на титулата, банкарски гаранции, безбедносни депозити или дејствија заради заедничка и одговорност.

Ако сте должник, можеме да ви помогнеме да одговорите на прашања во врска со горенаведените безбедносни права и придружните ризици. Исто така, можеме да ве советуваме до кој степен доверителот има право да практикува одредени права и да ви помогне во случај на погрешно извршување на овие права.

Одложување

Според законот за стечај, должникот кој очекува дека нема да може да плати заостанати долгови, може да поднесе барање за одложување. Ова значи дека на должникот му се доделува задоцнување во плаќањето. Ова одложување може да се даде само на правни и физички лица кои остваруваат независна професија или деловна активност. Исто така, тоа може да го примени само должникот или самата компанија. Целта на ова одложување е да се избегне банкрот и да се овозможи компанијата да продолжи да постои. Упатувањето му дава време и можност на должникот да го нареди својот бизнис. Во пракса, оваа опција честопати води до аранжмани за плаќање кај должниците. Оттука, упатувањето може да понуди решение во случај на претстојната банкрот. Како и да е, должниците не секогаш успеваат да го направат својот бизнис во ред. Затоа, доцнењето во плаќањето често се смета за претходник на банкрот.

Што велат клиентите за нас

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

10
Мике
Hoogeloon

Нашите стечајни адвокати се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Закон за стечај во Холандијастечај

Во согласност со законот за стечај, должникот, кој се наоѓа во ситуација што не успеа да го плати, ќе се прогласи за банкрот со судска наредба. Целта на банкрот е да се поделат имотот на должникот меѓу доверителите. Должникот може да биде приватно лице, како физичко лице, дело од еден човек или општо партнерство, но исто така и правно лице, како што се БВ или должник НВ А може да биде прогласен за банкрот ако има најмалку двајца доверители .

Покрај тоа, барем еден долг мора да биде платен, додека требаше да биде. Во тој случај, постои побарувачки долг. Стечај може да се поднесе и на сопствена изјава на апликантот и по барање на еден или повеќе доверители. Доколку има причини што се однесуваат на јавниот интерес, Јавното обвинителство може да поднесе барање за стечај.

После прогласување стечај, несолвентната страна го губи располагањето и управувањето со своите средства кои припаѓаат на стечајот. Несолвентната партија нема да може повеќе да влијае на овие средства. Beе биде назначен управник; станува збор за судски управник кој ќе биде обвинет за управување и ликвидација на стечајниот имот. Поверениот управник затоа ќе одлучи што ќе се случи со средствата на стечајот. Можно е управникот да постигне договор со доверителите. Во овој контекст, може да се договори дека барем дел од нивниот долг ќе се исплати. Ако не може да се постигне таков договор, управникот ќе продолжи да го заврши стечајот. Имотот ќе се продава, а средствата ќе бидат поделени меѓу доверителите. По порамнувањето, правно лице што е прогласено за стечај ќе се распушти.

Дали треба да се справите со законот за стечај и дали сакате да добиете правна помош? Ве молиме контактирајте со Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.