ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА ТРГУВАЊЕ СО ЕМИСИИ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

Трговија со емисии (закон за енергетика)

Многу големи фабрики и енергетски компании испуштаат стакленички гасови како што е СО2. Согласно Протоколот од Кјото и Климатската конвенција, трговијата со емисии се користи за намалување на емисијата на стакленички гасови од индустријата и енергетскиот сектор. Трговијата со емисии во Холандија е управувана од европскиот систем за трговија со емисии, ЕУ ЕТС. Во рамките на ЕУ ЕТС, воспоставен е ограничување на правата за емисија што е еднаква на вкупната дозволена емисија на СО2. Овој лимит е изведен од целите за намалување што ЕУ сака да ги постигне и гарантира дека емисиите на сите компании во трговијата со емисии не ја надминуваат поставената цел.

Брзо мени

Дозволи за емисија

Компанија што учествува во шемата за трговија со емисии добива годишен износ на бесплатни емисии за емисии. Ова се пресметува делумно врз основа на претходните нивоа на производство и одредници за ефикасноста на CO2 во процесот на производство на компанијата. Дозвола за емисија му дава право на секоја компанија право да испушти одредена количина на стакленички гасови и претставува 1 тон емисија на СО2. Дали вашата компанија е подобна за распределување на правата од емисија? Тогаш е важно правилно да се пресмета колку CO2 испушта вашата компанија секоја година со цел да го добие вистинскиот број на права за емисија. Ова е затоа што секоја година, секоја компанија треба да го предаде истиот број на емисии, како што емитираше во тони стакленички гасови.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашата експертиза во областа на енергетиката

Соларна енергија

Соларна енергија

Се фокусираме на енергетскиот закон кој се фокусира на енергијата на ветерот и сончевата енергија.

И холандските и европските закони се применуваат на законот за животна средина. Дозволете ни да ве информираме и советуваме.

Дали купувате, испорачувате или генерирате енергија? Law & More ви дава правна помош.

Производител на енергија

Производител на енергија

Нашите корпоративни адвокати можат да ги проценат договорите и да даваат совети за нив.

„Сакав да имам адвокат
кој е секогаш подготвен за мене,
дури и за време на викендите “

Тргување со емисии

Компаниите што испуштаат повеќе стакленички гасови отколку што имаат дозвола за емисија за да се предадат, ќе бидат казнети со казна. Дали е ова случај за вашата компанија? Ако е така, можете да купите дополнителни дозволи за емисија со цел да избегнете парична казна. Вие не само што може да купите дополнителни дозволи за емисија од, на пример, трговци со права на емисија, како што се банки, инвеститори или трговски агенции, туку можете да ги набавите и на аукција. Сепак, може да биде случај дека вашата компанија емитува помалку стакленички гасови и затоа ги задржува дозволите за емисија. Во тој случај, можете да изберете да започнете со тргување со овие дозволи за емисија. Пред да можете да тргувате со дозволи за емисија, мора да се отвори сметка во Регистарот на ЕУ каде се наоѓаат додатоците. Ова е затоа што ЕУ и / или ООН сакаат да ја регистрираат и проверат секоја трансакција.

Што велат клиентите за нас

Нашите адвокати за енергетика се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Дозвола за емисија

Дозвола за емисија

Пред да можете да учествувате во шемата за трговија со емисии, вашата компанија мора да има важечка дозвола. На крајот на краиштата, на компаниите во Холандија не им е дозволено едноставно да емитуваат стакленички гасови и, под услов да бидат под опсегот на Законот за управување со животната средина, мора да аплицираат за дозвола за емисија од холандскиот орган за емисии (НЕА). За да се квалификувате за дозвола за емисија, вашата компанија мора да изготви план за мониторинг и да го одобри од страна на НЕА. Ако вашиот план за набудување е одобрен и се издава дозвола за емисија, тогаш мора да го ажурирате планот за мониторинг, така што документот секогаш ја отсликува реалната состојба. Вие исто така сте должни да доставувате годишен потврден извештај за емисиите до НЕА и да ги внесете податоците од извештајот за емисиите во Регистарот за тргување со емисии на CO2.

Дали вашата деловна активност се занимава со трговија со емисии и дали имате прашања или проблеми во врска со ова? Или сакате помош со апликацијата за дозвола за емисија? И во двата случаи сте дошле на вистинското место. Нашите специјалисти се фокусираат на тргување со емисии и знаат како можат да ви помогнат.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More