Значење на изнуда

Изнудата е погрешна употреба на вистинска или загрозена сила, насилство или заплашување за да се добијат пари или имот од физичко лице или субјект. Изнудата генерално вклучува закана за лицето или имотот на жртвата, или за нивното семејство или пријатели.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More