ПРАКТИЧКИ ПРАШАА

Задачата

Практични работи

Кога ќе му ја доверите нашата адвокатска фирма застапување на вашите интереси, ова ќе го утврдиме во договор за доделување задачи. Овој договор ги опишува термините и условите за кои разговаравме со вас. Овие се однесуваат на работата што ќе ја извршиме за вас, нашата такса, надоместот на трошоците и примената на нашите општи услови. При извршувањето на договорот за доделување, земени се предвид важечките регулативи, вклучително и правилата на Холандската адвокатска комора. Вашата задача ќе ја изврши адвокатот со кого сте во контакт, со разбирање дека овој адвокат може да има делови од својата работа извршени под негова одговорност и надзор од страна на еден од другите адвокати, правни советници или советници. Притоа, адвокатот ќе постапи на начин што може да се очекува од надлежен и разумен вршител на адвокат. Во текот на овој процес, вашиот адвокат ќе ве информира за развојот, за напредокот и за промените во вашиот случај. Освен ако не е поинаку договорено, ние, колку што е можно, ќе ја претставиме преписката што ќе ви биде пренесена во нацрт-форма, со барање да не известите дали се согласувате со нејзината содржина.

Вие сте слободни предвреме да го раскинете договорот за доделување задачи. Willе ви испратиме конечна изјава врз основа на поминатите часови. Ако се договори фиксна такса и започна работата, оваа фиксна такса или дел од неа, за жал нема да ви биде вратена.

ФинансииФинансии

Зависи од задачата како ќе бидат направени финансиските аранжмани. Law & More подготвен е однапред да ги процени или наведе трошоците поврзани со задачата. Ова понекогаш може да резултира во договор за фиксен надомест. Ја земаме предвид финансиската состојба на нашите клиенти и секогаш сме подготвени да размислуваме заедно со нашите клиенти. Трошоците за нашите правни услуги кои се долгорочни и се засноваат на час, се наплатуваат периодично. Можеби ќе побараме авансно плаќање на почетокот на работата. Ова е да се покријат првичните трошоци. Оваа авансно плаќање ќе се намири подоцна. Ако бројот на работни часови е помал од износот на аконтацијата, неискористениот дел од авансот ќе се врати. Секогаш ќе добиете јасна спецификација за потрошените часови и извршената работа. Секогаш можете да побарате објаснување од вашиот адвокат. Договорениот час за час е опишан во потврдата за доделување. Освен ако не е поинаку договорено, споменатите износи се без ДДВ. Може исто така да должите трошоци, како што се такси за судски регистар, судски извршители, извадоци, патни и сместувачки трошоци и трошоци за испорака. Овие т.н. трошоци од џеб ќе ви бидат наплатени одделно. Во случаи што траат подолго од една година, договорената стапка може да се прилагоди на годишно ниво со процент на индексирање.

Би сакале да ве замолиме да ја платите сметката на вашиот адвокат во рок од 14 дена од денот на фактурата. Ако плаќањето не се изврши навреме, ние имаме право (привремено) да ја прекинеме работата. Доколку не можете да ја платите фактурата во одредениот временски период, ве молиме известете ни. Доколку има доволно причина за тоа, може да се направат дополнителни аранжмани по дискреционо право на адвокатот. Овие ќе бидат снимени во писмена форма.

Law & More не е поврзано со Одбор за правна помош. Поради тоа Law & More не нуди субвенционирана правна помош. Доколку сакате да добиете субвенционирана правна помош („дополнување“), препорачуваме да контактирате со друга правна фирма.

Обврска за идентификација

Во нашата функција како адвокатска фирма и даночни консултантски услуги со седиште во Холандија, ние сме должни да ги почитуваме холандското и европското законодавство против перење пари и измама (WWFT), што бара од нас обврска да добиеме јасен доказ за идентитетот на нашиот клиент, пред да можеме да обезбедиме услуги и да започнеме договорна врска. Затоа, извадок од Стопанската комора и / или верификација на копија или валиден доказ за идентитет може да се бара во овој контекст. Можете да прочитате повеќе за ова натаму Обврски за КВС.

Општи услови

Нашите општи услови се применуваат за нашите услуги. Овие општи термини и кодови ќе бидат испратени до вас заедно со договорот за доделување. Можете да ги најдете и на Општи услови.

Постапка за жалби

Ние придаваме големо значење на задоволството на нашите клиенти. Нашата фирма ќе стори сé што е во нејзина моќ да ви обезбеди најдобра можна услуга. Доколку сепак не сте задоволни од одреден аспект на нашите услуги, ве замолуваме да ги известите што е можно поскоро и да разговарате за вашиот адвокат. Во консултација со вас, ќе се обидеме да најдеме решение за проблемот што се појави. Ние секогаш ќе ви го потврдиме решението писмено. Во случај да не е можно да се дојде до решение заедно, нашата канцеларија има и канцелариска постапка за жалби. Повеќе за оваа постапка можете да најдете на Постапка за претставки во канцеларија.

Што велат клиентите за нас

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

10
Мике
Hoogeloon

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

Максим Ходак

Максим Ходак

Партнер / застапник

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.