БАННЕР ПРИМЕНА ЗА МИГРАНТНО РАБОТНО МИГРАНТ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

Високо квалификуван мигрант - адвокат за имиграција

Шемата на знаење за мигрантите во рамките на политиката на холандскиот вонземјанин овозможува компаниите да привлекуваат мигранти со знаење релативно брзо и лесно. Високо квалификувани вработени од земји надвор од Европската унија можат да работат во Холандија, на пример виш раководен позиција или како специјалист под поволни услови на шемата. Сепак, и мигрантот со знаење и работодавачот мора да исполнат голем број на услови.

Брзо мени

Високо квалификувани услови за мигранти

Дали сте мигрант на знаење и дали сакате да придонесете за холандската економија на знаење? Ако е така, прво ќе ви треба дозвола за престој. Пред да се издаде дозвола за престој, мора да имате договор за вработување со работодавец или институт за истражување во Холандија, кој е назначен од страна на IND како признат спонзор и е вклучен во јавниот регистар на признати спонзори. Исто така, мора да заработите доволен приход и мора да се согласите за плата во согласност со пазарот со работодавачот.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

АДВОКАТ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Нашите адвокати за имиграција се подготвени за вас

Law and More

Пријавување за дозвола за престој

Дали сакате да живеете во Холандија?
Можеме да ви помогнеме.

Фамилијарен бизнис

Соединување на семејството

Дали не сте со вашето семејство или вашето семејство не е со вас? Откријте што можеме да направиме за вас.

Сликата на работникот

Миграција на лаборатории

Дали сакате да работите и да живеете во Холандија? Можеме да го организираме целиот процес на аплицирање.

Дали сакате странски вработен да работи легално во Холандија? Контактирајте.

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Покрај тоа, голем број на (дополнителни) услови важат за вас како високо квалификуван мигрант. Кои услови точно зависи од вашата лична состојба. На Law & More, адвокатите за имиграција имаат брз и личен пристап. Тие ќе бидат среќни да ви помогнат во вашата апликација. Пред да продолжите со апликацијата, нашите специјалисти ќе ви ги обезбедат сите потребни информации за да не се соочите со изненадувања.

Не само вие, туку и компанијата каде ќе одите на работа мора да исполни одредени услови. Дали сте компанија која сака да ангажира високо квалификуван мигрант? Во тој случај, вие пред сè мора да бидете признати од страна на IND како спонзор. Сигурноста и континуитетот на вашата компанија се важни. Дали вашата компанија е призната како спонзор? Во тој случај, вашата компанија мора да ги почитува следниве обврски: должност на администрација, должност да дава информации и должност за грижа. Дали вашата компанија не успева да го стори тоа? Ако е така, ова може да доведе до повлекување на признанието како спонзор.

Што велат клиентите за нас

Нашите адвокати за имиграција се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Побарајте знаење мигрант

Дали ви е издадена дозвола за престој? Доколку е така, периодот на важност на вашата дозвола за престој ќе биде еднаков на периодот на вашиот договор за вработување со максимум 5 години. Дозволата може да се продолжи на неодредено време.

За време на периодот на важење на дозволата за престој, можете да го смените работодавачот како високо квалификуван мигрант и да се придружите на друга компанија што е признаена од страна на IND како спонзор. И стариот и новиот работодавец мораат да ја пријават вашата промена во работата во IND во рок од четири недели.

Дали станувате невработени како високо квалификуван мигрант? Во тој случај, имате право на период за пребарување од три месеци од денот по прекинување на работниот однос. Ако не можете да се придружите на друг работодавец (спонзор) како високо квалификуван мигрант во периодот на пребарување, IND ќе ја одземе вашата дозвола.

Европска сина карта

Мигрантен високо квалификуван

Од јуни 2011 година, високо квалификуван мигрант ќе може да аплицира и за Сината карта на ЕУ (сина карта на ЕУ), покрај потребната дозвола за престој. Сината карта на ЕУ е комбинирана дозвола за престој и работа за високо квалификувани мигранти кои немаат националност на една од земјите-членки на Европската унија.

Европската сина карта им нуди на многу квалификувани мигранти голем број на предности. Како прво, работодавачот на високо квалификуван мигрант не мора да биде признат од страна на IND како спонзор. Покрај тоа, како високо квалификуван мигрант, кој исто така поседува Европска сина карта, можете да работите во друга земја-членка откако ќе работете во Холандија 18 месеци, под услов да ги исполните вашите услови во таа земја-членка.

Со цел да се квалификувате за Европската сина карта, мора да исполнете построги услови отколку за дозвола за престој како високо квалификуван мигрант. На пример, мора да имате договор за вработување за 12 месеци или повеќе, да имате завршено најмалку 3-годишна програма за дипломирање во високото образование (hbo) и да добиете барем праг на плата на Сината карта месечно.

Нашиот тим на правници за имиграција ќе ве води и ќе поднесе барање за вас до IND. Дали сакате ова или имате други прашања и дали сакате совет? Ве молиме контактирајте со Law & More. Со задоволство ќе ви помогнеме.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More