ПОТРЕБНО СО КОРПОРАТИВЕН Адвокат?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти
ни препорачуваат и дека сме оценети во просек со 9.4

/
Закон за корпорации
/

Закон за корпорации

Како претприемач, имате многу да направите. Ова веќе започнува со основање на вашата компанија: како ќе ја структурирате вашата компанија и која правна форма е соодветна? Мора да се размисли за споделување сопственост, одговорност и донесување одлуки. Исто така, мора да се склучат соодветни договори. Дали веќе имате основана компанија? И во тој случај, несомнено, ќе мора да се занимавате со корпоративно право. Впрочем, правните аспекти секогаш играат важна улога во рамките на компанијата. Многу може да се промени во вашата компанија со текот на годините. На пример, околностите за или во рамките на вашата компанија може да бараат поинаква правна форма за вашата компанија. Покрај тоа, можеби ќе треба да се справите со спорови помеѓу акционерите или партнерите во вашата компанија. Покрај тоа, редовно се случуваат спојувања или преземања со други компании. Која правна форма ја избирате и како најдобро ги решавате споровите на правно ниво? На пример, дали треба да се раскинат договорите или да се склучат нови договори?

Брзо мени

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Нашите корпоративни адвокати се подготвени за вас

Секоја компанија е единствена. Затоа, ќе добиете правен совет кој е директно релевантен за вашата компанија.

Law and More

Известување за стандардно

Доколку дојде до тоа, можеме да водиме судски спор за вас. Контактирајте не за условите.

Law and More

Поради допирање

Седнуваме со вас да смислиме стратегија.

Law and More

Договор за акционер

Дали сакате да направите посебни правила за вашите акционери покрај вашиот статут? Побарајте од нас правна помош.

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Со сите ваши прашања од областа на корпоративното право, дојдовте на вистинското место со корпоративен адвокат од Law & More. На Law & More разбираме дека како претприемач сакате да бидете вклучени во претприемништво и развивање идеи, а не со правни работи. Корпоративен адвокат од Law & More може да се грижи за правните работи во вашата компанија, за да можете да се фокусирате на она што сакате да го правите: водење сопствен бизнис. Law & Moreадвокатите се експерти во областа на корпоративното право и можат да ви дадат правен совет од моментот на основање до моментот на ликвидација на вашата компанија. Ние го преведуваме законот во практична смисла, така што навистина ќе имате корист од нашите совети. Доколку е потребно, нашите адвокати исто така ќе бидат среќни да ви помогнат вас и вашата компанија во секоја постапка. Накратко, Law & More може легално да ви помогне со следниве работи:

 • основање на компанија;
 • финансирање;
 • соработка меѓу компаниите;
 • спојувања и превземања;
 • преговараат и водат судски спорови меѓу акционерите и/или партнерите.

Дали сте вклучени во корпоративното право? Ве молиме да не контактирате Law & More, нашите адвокати ќе бидат среќни да ви помогнат!

Што велат клиентите за нас

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

10
Мике
Hoogeloon

Нашите корпоративни адвокати се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More Сликата

Чекор-по-чекор план за адвокат за корпоративно право

Адвокатите за корпоративно право во Law & More користете го следниот метод:

1. Запознавање

Curубопитен што Law & More може да направи за вас и вашата компанија? Ве молиме контактирајте Law & More. Можете да се запознаете и да го доставите вашето прашање до нашите адвокати по телефон или е-пошта. Ако сакате, тие ќе закажат состанок за вас на Law & More канцеларија.

2. Дискутирање на случајот
За време на состанокот во канцеларијата, ќе ве запознаеме понатаму, ќе разговараме за позадината на вашето прашање и кои се можните решенија во правната работа на вашата компанија. Адвокатите на Law & More исто така, посочете што тие можат да направат за вас во конкретна смисла и кои се вашите можни следни чекори.

3. Чекор по чекор план
Кога поучуваш Law & More за да ги застапуваат вашите интереси, нашите адвокати ќе изготват договор за услуги. Овој договор ги опишува аранжманите за кои претходно разговарале со вас. Вашата задача обично ќе ја изврши адвокатот со кој сте имале контакт.

4. Ракување со случајот
Начинот на кој се постапува со вашиот случај зависи од вашето правно прашање, кое може да се однесува на, на пример, изготвување совети, проценка на договор или водење правни постапки. Кај Law & More, разбираме дека секој клиент и неговиот или нејзиниот бизнис е различен. Затоа користиме личен пристап. Нашите адвокати секогаш се стремат брзо да ги решат сите правни работи.

Адвокат за корпоративно правоЗапочнување бизнис

Ако сакате да започнете сопствен бизнис, мора да изберете правна форма за вашата компанија. Можете да се одлучите за правна форма со или без правно лице. Овој избор ја одредува правната структура на вашата компанија.

Адвокатот за корпоративно право помага да се одреди правна форма

Ако се одлучите за правна форма со правно лице, вашата компанија може да учествува независно во правните трансакции, исто како што може физичко лице. Вашата компанија потоа може да склучи договори како такви, да има средства и долгови и да одговара.

Примери за правни лица со правно лице се:

 • приватно друштво со ограничена одговорност (BV)
 • јавното друштво со ограничена одговорност (НВ)
 • темелот
 • синдикатот
 • задругата

БВ и НВ често се користат за компанија со комерцијална намена. Ако вашата компанија има поидеалистичка цел, може да биде опција да поставите фондација и да поврзете компанија со неа. Во BV или NV, неопходно е да се привлечат акционери. Сепак, можно е и вие самите да станете (единствен) акционер на компанијата. Можете исто така да прочитате повеќе за гореспоменатите правни форми на нашиот блог "Која правна форма ја избирам за мојата компанија?".

Кога постои врска со акционерите, од голема важност е овој однос да биде правилно снимен. Мудро е да се има договор за акционери составен за ова. Law & Moreкорпоративните адвокати можат да ви помогнат да подготвите или процените договор за акционери.

Адвокатот за корпоративно право помага при регистрирање компанија

Меѓутоа, исто така е можно да се избере правна форма без правно лице, како што е општо партнерство или партнерство. Со овие правни форми, важно е да се направат добри договори помеѓу партнерите или партнерите, кои се наведени во договорот за партнерство, на пример. Изборот на правна форма има директно влијание врз прашања како што се финансирање и обврска. Ако се одлучите за правна форма без правно лице, вашата компанија не може самостојно да учествува во правни трансакции и вие, на пример, одговарате со вашите приватни средства за долговите што ги има вашата компанија.

Примери за правни форми без правна личност се:

 • трговецот поединец
 • општо партнерство (VOF)
 • командитно партнерство (CV)
 • партнерството

Можете точно да прочитате што значат овие правни лица и кои се предностите и недостатоците на нашиот блог „Која правна форма ја избирам за мојата компанија?“.

Law & Moreкорпоративните адвокати можат да ви помогнат да ја изберете вистинската правна форма. Law & Moreкорпоративните адвокати ќе работат со вас за да одредат која правна форма е најсоодветна за вашата компанија. Кога саканата правна структура е јасно мапирана, компанијата мора да биде основана и регистрирана во Стопанската комора. Law & More го координира овој процес за вас.

Корпоративен адвокатДоговорно право во рамките на корпоративното право

Откако компанијата е основана и формирана, можете да започнете да ги извршувате вашите деловни активности. Сепак, ќе забележите дека правните аспекти исто така играат голема улога овде. На пример, пред да започнете односи со клиенти, можеби ќе треба да дадете доверливи информации. Во тој случај, препорачливо е да се состави договор за необјавување. Тогаш е важно да ги снимите сите договори со клиенти или добавувачи во договор. Изготвувањето општи одредби и услови може да придонесе за ова. Адвокатите за корпоративно право во Law & More може да изготви и оцени договори и општи услови за вас, за да не се соочите со какви било изненадувања.

Дури и ако с everything во правното поле е правилно наредено во рамките на вашата компанија, за жал, с unfortunately уште постои можност странката да не сака да соработува или да не ги почитува нејзините договори. За да не се наруши односот со клиентите или добавувачите, се препорачува прво да се дојде до пријателско решение. А Law & More адвокати можат да ви помогнат во овој процес. Меѓутоа, ако не е можно да се реши спорот, можеби ќе треба да се преземат правни мерки. Law & More има долгогодишно искуство во водење правни постапки во корпоративното право и прави се што може за да постигне оптимален резултат за вас.

Во областа на договорите во контекст на корпоративното право, можете да контактирате Law & More со прашања за:
 • изготвување и оценување на договори;
 • раскинување на договори;
 • изготвување писмено известување за неисполнување на обврските во случај на непочитување на договорот;
 • решавање на спорови кои произлегуваат од склучување на договор;
 • преговарање за содржината на договорите.

Адвокат за корпоративно правоСпојувања и преземања

Спојување

Дали планирате да ја споите вашата компанија со друга компанија, на пример затоа што сакате да ја развивате вашата компанија? Потоа, постојат три начини на кои компаниите можат да се спојат:

 • спојување на компанијата
 • спојувањето на акциите
 • законското спојување

Кое спојување е најсоодветно за вашата компанија, зависи од вашата специфична ситуација. Адвокат за корпоративно право или адвокат за корпоративно право од Law & More може да ве советува за ова.

преземање

Се разбира, исто така е можно друга компанија да е заинтересирана за вашата компанија и да ви биде понудено да ја продадете вашата компанија на друга компанија. Дали сте позитивни за преземањето и дали размислувате за деловен трансфер? Можеме да ве поддржиме во преговорите, како и однапред давање совети. Ако не, може да биде непријателско преземање. Зборуваме за непријателско преземање ако компанијата не соработува во продажбата на своите акции и друга компанија, односно стекнувачот, се обраќа до самите акционери. Знаеме како вашата компанија може да биде заштитена од ова и затоа може да ви обезбеди правна помош во овој случај.

Должно внимание

Покрај тоа, Law & More може да ви помогне ако имате намера да преземете компанија. Кога купувате друга компанија како компанија, од суштинско значење е да извршите должно внимание. Ги сакате сите потребни информации за да донесете добро информирана одлука за спојување или стекнување. Дали сакате да знаете повеќе за ова? Law & Moreкорпоративните адвокати се на ваша услуга.

Соработувајте со друга компанија

Како компанија, дали имате намера да соработувате со други компании со цел да ја задржите својата позиција на пазарот? Или планирате да влезете на нов пазар? Ако сакате да формирате стратешки сојуз, можеме да ве советуваме за ризиците и придобивките. Покрај тоа, можеме да разгледаме со вас кои форми на соработка се соодветни. Дали сакате да знаете повеќе за ова? Ве молиме да не контактирате адвокатите за корпоративно право во Law & More.

Најчесто поставувани прашања

Корпоративното право е област на правото што се занимава со правото на правни лица и е дел од холандското приватно право. Корпоративното право е дополнително поделено на право за правни лица и право на трговски друштва. Законот за трговски друштва е многу поограничен од правото на правни лица и важи само за следниве правни форми: приватни ограничени компании (БВ) и јавни ограничени друштва (НВ). Законот за правни лица се однесува на сите правни форми, вклучително и BV и NV Law & Moreкорпоративните адвокати можат да ви помогнат да ја изберете вистинската правна форма. Law & Moreкорпоративните адвокати ќе работат со вас за да одредат која правна форма е најсоодветна за вашата компанија. Покрај тоа, Law & More може да ви помогне со:

 • основање на компанија;
 • финансирање;
 • соработка меѓу компаниите;
 • спојувања и превземања;
 • преговара и води судски спор во спорови помеѓу акционери и/или партнери;
 • изготвување и оценување на договорите и општите услови.

Дали сте претприемач кој се соочува со правен проблем и дали сакате да го решите? Тогаш е мудро да се ангажира адвокат за корпоративно право. Секое правно прашање може да има големо финансиско, материјално или нематеријално влијание врз вашата компанија. Кај Law & More, разбираме дека секое правно прашање е премногу. Поради тоа Law & More ви нуди, покрај обемното и специфично правно знаење, брза услуга и личен пристап. На пример, нашите адвокати се експерти во областа на корпоративното право. А, кога станува збор за компаниите, Law & More претставува претприемачи во различни сектори, како што се индустријата, транспортот, земјоделството, здравството и малопродажбата.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven? Ве молиме контактирајте Law & More, нашите адвокати ќе бидат среќни да ви помогнат. Можете да закажете состанок:

Во рамките на приватното друштво со ограничена одговорност (БВ) и јавните друштва со ограничена одговорност (НВ), најголема моќ има акционерите (АВА) на компанијата. Ова значи дека важните одлуки, барем во рамките на компанијата, обично ги носат акционерите (AvA). Како претприемач не можете да користите спорови помеѓу акционерите во вашата компанија. Ние го разбираме тоа кај Law & MoreНа Затоа накратко објаснуваме бројни начини за справување и решавање спорови со акционерите:

• Посредување. Влегувањето во дискусија со акционерите во вашата компанија обично е првиот чекор. Можеби разликата во мислењето помеѓу акционерите може да се реши на едноставен начин за да можете брзо да го продолжите нормалниот тек на работа во вашата компанија. Ова, се разбира, е можно и под водство на независен и непристрасен медијатор. Медијацијата е често побрза и поевтина отколку започнување тужба. Можете исто така да најдете повеќе информации за медијацијата на нашата страница: https://lawandmore.eu/mediation/

• Решавање правен спор. Можно е статутот на вашата компанија или договорот за акционери како таков веќе да предвидуваат решение во случај на спорови со акционерите. Во тој случај, мудро е да се спроведе таква постапка за решавање спорови. Ако статутот или договорот за акционери не содржат шема за решавање спорови, сепак можете да ја следите законската шема за решавање спорови. Тука се прави разлика помеѓу можноста за протерување или откажување. За двете опции, мора да го убедите судијата со докази за потребата од протерување или откажување. Дали сакате да знаете што значат овие опции и дали можете да ги користите во вашиот случај? Ве молиме контактирајте Law & MoreНа Нашите адвокати со задоволство ви даваат совет.

• Постапка за истражување. Целта на оваа постапка, која се следи во Комората на претпријатија при ул Amsterdam Апелациониот суд треба да ги врати добрите односи во компанијата, вклучително и меѓу акционерите. Од Одделението за претпријатија може да се побара да ја истражи компанијата и да побара итна мерка, на пример (привремено) суспендирање на одлуките. Истрагата и нејзиниот исход се евидентирани во извештај. Доколку се утврди дека имало лошо управување, Секторот за претпријатија ќе има далекусежни овластувања, така што во тој случај можете дури и да побарате распуштање на компанијата.

Дали сакате да го знаете најдобриот начин за решавање на спорот со акционерите во вашата компанија? Ве молиме контактирајте со корпоративните адвокати на Law & MoreНа Нашите адвокати со задоволство ви даваат совет и, доколку е потребно, исто така ја водат вашата компанија преку процес на медијација.

Дали сте претприемач или приватно лице кое се соочува со правен проблем и сакате да го решите? Тогаш е паметно да повикате адвокат. На крајот на краиштата, без разлика дали сте претприемач или индивидуа, секое правно прашање може да има големо финансиско, материјално или нематеријално влијание врз вашиот бизнис или вашиот живот. Во Law & More, разбираме дека секое правно прашање е премногу. Затоа, за разлика од повеќето правни фирми, Law & More ви нуди нешто дополнително. Бидејќи повеќето адвокатски друштва имаат познавање само на ограничен дел од нашето право и рутински извршуваат работа, Law & More ви нуди, покрај обемно и специфично правно знаење, брза услуга и личен пристап. На пример, нашите адвокати се експерти во областа на семејното право, законот за вработување, корпоративното право, правото на интелектуална сопственост, законот за недвижнини и усогласеноста. И кога станува збор за бизниси, Law & More дејствува за претприемачи во различни гранки на индустријата, транспортот, земјоделството, здравствената заштита и трговијата на мало.

Дали сакате да знаете што Law & More како адвокатска канцеларија во Eindhoven може да направи за вас? Потоа контактирајте Law & More, нашите адвокати со задоволство ќе ви помогнат. Можете да закажете состанок

• од телефон: + 31403690680 or + 31203697121
• преку е-маил: info@lawandmore.nl
• преку страницата на Law & More: https://lawandmore.eu/appointment/

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.