За што служи алиментација

Алиментацијата има за цел да обезбеди финансиска поддршка на брачниот другар кој остварува помал приход, или во некои случаи воопшто нема приход. На пример, во случаи кога има вклучени деца, мажот историски бил носител на храна, а жената можеби се откажала од кариерата да ги воспитува децата и ќе биде во финансиска неповолност по разделбата или разводот. Законите во многу држави наложуваат дека разведениот сопруг има право да живее со ист квалитет на живот што претходно го имале кога биле во брак.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со разводот? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Адвокати за развод со задоволство ќе ви помогнеме!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More