ТИ ТРЕБА ОД КРИВИЧЕН АДВОКАТ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти
ни препорачуваат и дека сме оценети во просек со 9.4

/
Кривичниот закон
/

Кривичниот закон

Кривичниот закон значи дека кривичниот суд ќе разгледа дали некој сторил кривично дело и треба да се изрече казна. Осомничениот може да биде осуден само за кривично дело. Ова може да биде прекршок, помал прекршок како возење на црвено светло или кривично дело. Прекршоците се посериозни прекршоци како што се напад или измама.

Постојат многу ситуации во кои кривичното право игра улога. Затоа е можно случајно или случајно да стапите во контакт со него. На пример, можеби нема да го сфатите тоа по убава забава, но застанете зад воланот со само еден пијалок премногу и ве запрат по проверка на алкохолот. Во тој случај, можете да очекувате парична казна, па дури и покана на вашата врата. Друга честа ситуација е дека во торбите на патниците, поради незнаење или невнимание, има забранета стока земена од одмор или стока или пари што се неправилно пријавени. Без разлика на причината, последиците од овие дела може да бидат сериозни, а казнените казни може да достигнат и до 8,200 евра. Law & More има различни експертизи:

  • Жртвата
  • Клеветење и клевета
  • Сообраќајно кривично право
  • Измама на стоки и идентитет
  • Интернет измама
  • Корпоративно кривично право
  • Канабис/дрога

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

АДВОКАТ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Стручноста на адвокатите за кривично право на Law & More

Закон за сообраќај

Закон за сообраќај

Дали сте обвинети за возење под дејство на алкохол или дрога? Побарајте правна помош.

Измама

Измама

Дали сте обвинети за измама?
Можеме да ве советуваме.

корпоративно-кривично-правна слика

Корпоративно кривично право

Дали ризикувате прашања поврзани со кривичното право?
Можеме да ви помогнеме.

Измама

Измама

Дали ве измамиле?
Започнете правна постапка.

„Ефикасната работа го направи прифатлива за мојата мала компанија. Силно ќе препорачам Law & More на која било компанија во Холандија“

Како се одвива општото кривично право?

Секој случај е единствен. Ако сакате повеќе информации или имате прашања за вашиот сопствен случај, секогаш можете да контактирате Law & More по телефон или е-пошта. За да ви дадеме идеја за кривичното право, подолу објаснуваме како се одвива општ кривично дело.

Чекор 1 - контактирајте со нас

Доколку ве уапси полиција, ќе ве одведат во полициска станица. Полицијата може да ве држи до 6 часа на распит во полициска станица, не сметајќи го времето од 00:00 до 09:00 часот. Мудро е да користите адвокат бидејќи полицијата ќе ви поставува прашања за да собере докази против вас. Може да назначите адвокат бесплатно, но можете да изберете и специјалист адвокат како што се адвокатите од Law & More.

Чекор 2 – прелиминарна истрага

Прелиминарната истрага започнува веќе во моментот на распит. Во оваа фаза ќе треба да се справите со полицијата и Јавното обвинителство (ОМ), кои ќе испитаат дали сте го сториле делото како осомничен. Доколку за време или по сослушувањето се покаже дека 6-те часа не биле доволни за утврдување на фактите, Јавниот обвинител – помошникот јавен обвинител – може да одлучи да ве приведе подолго време за понатамошна истрага. Не можете повеќе да бидете притворени за помали прекршоци за кои нема привремен притвор.

Што велат клиентите за нас

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

10
Мике
Hoogeloon

Нашите кривични адвокати се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Чекор 3 - покана

Доколку јавниот обвинител смета дека вашиот случај треба да оди на суд, ќе добиете покана од Јавното обвинителство. Во поканата е наведено за кое дело ќе ве гонат и каде и кога судијата ќе го расправа предметот. Дополнително, во поканата е наведено кој тип на судија ќе одлучува по предметот. Тоа може да биде кантоналниот судија за прекршоци (ситни прекршоци), полицискиот судија (за дело казниво со затворска казна до една година), советот со повеќе судии (потешките прекршоци ги разгледуваат тројца судии) или економски судија (за економски прекршоци). Можете да приговорите на поканата ако сметате дека сте неправилно повикани. Ова може да го направите во рок од 8 дена откако ќе ви биде доставена поканата (формално сте ја примиле поканата). Важно е да користите адвокат за ова.

Чекор 4 – сесија

Во секој кривичен предмет се одржува рочиште. Ако се работи за голем случај, првото рочиште е проформа. Случајот нема да се постапува суштински, но ќе се испита што ќе истражи Јавниот обвинител или вашиот адвокат. Во помали случаи често има само едно рочиште. Не сте должни да дојдете на рочиштето, но секогаш имате право на тоа. Доколку не дојдете на рочиштето, можете да го овластите вашиот адвокат да ве брани. Доколку воопшто не се јавите на поканата и не го овластите вашиот адвокат да ве брани, тогаш се работи за отсутност. Тогаш рочиштето и предметот ќе се постапуваат без ваше присуство. Меѓутоа, судијата може да ве задолжи да присуствувате на рочиштето.

Чекор 5 - пресуда

Кога судијата одлучува зависи од видот на случајот и од тоа кој тип на судија го разгледува вашиот случај. Кантоналниот судија и полицискиот судија често ја изрекуваат казната усно веднаш. За поголеми кривични дела често има повеќе судии и ќе ја добиете одлуката – пресудата – во рок од 2 недели по судењето.

Чекор 6 - Жалба

Доколку не се согласувате со одлуката на судијата, можете да се жалите до апелациониот суд.

strafrecht-сликаОсомничен за кривично дело? Вака можете да тужите лице за клевета или клевета

Кривичниот процес започнува со пријавување кривично дело во полиција. Ако полицијата и Јавниот обвинител се сомневаат дека сте сториле прекршок, вие сте осомничени. Сепак, може да се случи да тврдите дека не сте го сториле прекршокот, дека ситуацијата опишана погоре била сосема поинаква. Што можете да направите тогаш?

Пред сè, важно е да се запамети дека осомничениот е невин додека не се докаже вината. Виновен сте за кривично дело само ако така ве прогласи кривичниот суд во пресудата или јавниот обвинител во кривичниот поредок. Против ова можете да се жалите во касација. Тоа што си осомничен не значи дека и ти си сторителот. Дополнително, можете да го обвините лицето кое ве обвинува за сторено кривично дело, на пример, ако сте обвинети за силување на наводната жртва, за клевета. Тоа значи дека некој ве обвинува за невистинити факт и ја нарушува вашата репутација или дека сте намерно клеветени. Ова е кривично дело. Консултирајте се Law & More за повеќе информации за тужба за клевета и клевета. Со задоволство ќе ви помогнеме.

Зошто да се изберат адвокатите за кривични дела на Law & More?

Кривичните адвокати на Law & More ви нуди правен совет во текот на целиот криминален процес. Знаеме дека кривичната постапка е стресна и затоа придава дополнителна вредност на нашата адекватна и непосредна достапност. Добрите адвокати за кривични дела се скапи, па затоа Law & More смета дека е важно да се одржи добар сооднос цена/квалитет. Ние се справуваме со вашиот случај со внимание и интегритет. Доколку сакате да не контактирате, ве молиме испратете е-пошта на info@lawandmore.nl или јавете се на +31 40 369 06 80.

Најчесто поставувани прашања

Кривичниот адвокат е адвокат специјализиран за кривична постапка. Ви треба кривичен адвокат доколку сте осомничени за кривично дело. Кривично дело е прекршување на законот или кривично дело што може да резултира со санкција како парична казна, општокорисна работа или затвор.
Кривичниот адвокат ви помага во кривичниот процес. Доколку сте осомничени за извршување на кривично дело, обично сериозен прекршок или кривично дело, владата – Јавниот обвинител – ќе покрене кривична истрага. Доколку Јавниот обвинител одлучи да ве гони, ќе мора да се појавите на суд. Нашите адвокати за кривични дела ќе ви помогнат во текот на целиот криминален процес. Тие ги штитат вашите интереси за време на полициската истрага и ги бранат вашите интереси на суд.
Пред да бидете сослушани во полиција за прв пат, ќе ви биде дадена можност да контактирате со адвокат. Потоа ќе ви биде доделен адвокат бесплатно. Можете исто така да изберете адвокат кој не е платен од владата, како што се адвокатите во Law & More. Ние се залагаме за личен пристап и соодветно се справуваме со вашиот случај. Трошоците варираат помеѓу 195 и 275 евра, без ДДВ, на час, во зависност од сложеноста на случајот.

Консултацијата со кривичен адвокат не е задолжителна, но е разумна. Препорачливо е веднаш да контактирате со кривичен адвокат доколку сте стапиле во контакт со полицијата. Ова е затоа што имате право на помош од кривичен адвокат. Полицијата ќе ви поставува прашања за да собере докази против вас. Затоа, треба да знаете дека не сте должни да одговарате на прашањата на полицијата и дека е паметно веднаш да се обратите кај кривичен адвокат кој ве застапува.

Дали, на пример, сте ја изгубиле возачката дозвола и дали сакате адвокат специјализиран за сообраќајно кривично право? Или сте уапсени за поседување оружје, насилство, измама, напад, перење пари, фалсификување или проневера, тогаш можете да дојдете до Law & More. Можеме да ви помогнеме и во случаи на дрога, како што се поседување коноп, марихуана или кокаин.

Уапсен сте кога полицијата ве однесе во полициска станица на сослушување. Не е задолжително да вклучите кривичен адвокат ако сте уапсени, но мудро е да го сторите тоа. Ова е затоа што имате право на помош од кривичен адвокат. Адвокатите во Law & More може да ви помогне за време на испрашувањето и секоја последователна кривична постапка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.