ОПШТИ УСЛОВИ

1. Law & More B.V., основана во Eindhoven, Холандија (во натамошниот текст: „Law & More”) Е компанија со ограничена одговорност, основана според холандското законодавство со цел за вршење на адвокатска професија.

2. Овие општи услови се применуваат за сите задачи на клиентот, освен ако писмено не е поинаку договорено пред склучувањето на задачата. Применливоста на општите услови за набавка или другите општи услови што ги користи клиентот се изрично исклучени.

3. Сите задачи на клиентот ќе бидат исклучиво прифатени и извршени од Law & More. Применливоста на член 7: 407 став 2 Холандскиот граѓански законик е експлицитно исклучена.

4. Law & More врши задачи во согласност со правилата на однесување на Холандската адвокатска комора и, во согласност со овие правила, се обврзува да не открива никакви информации дадени од клиентот во врска со задачата.

5. Доколку е во врска со задачите што им се доделени Law & More трети страни треба да бидат вклучени, Law & More ќе се консултира клиент однапред. Law & More не е одговорна за недостатоци на кој било вид на овие трети страни и има право да прифати, без претходна писмена консултација и во име на клиентот, можно ограничување на одговорноста од страна на трети страни ангажирани од Law & More.

6. Секоја одговорност е ограничена на износот што ќе се исплати во тој конкретен случај под осигурување од професионална одговорност на Law & More, зголемена за одбиениот вишок под ова осигурување. Кога, од која било причина, не е извршено плаќање под осигурување од професионална одговорност, секоја обврска е ограничена на износ од 5,000.00 €. По барање, Law & More може да обезбеди информации за (осигурување под) професионално осигурување од одговорност, како што е изнесено од Law & More. Клиентот обештетува Law & More и држи Law & More безопасни против тврдењата на трети страни во врска со задачата.

7. За извршување на задачата, клиентот должи Law & More такса (плус ДДВ). Надоместокот се пресметува врз основа на бројот на потрошени часови помножено со важечката час на час. Law & More го задржува правото периодично да ги прилагодува нејзините час.

8. Приговорите за износот на фактурата мора да бидат мотивирани во писмена форма и да се достават до Law & More во рок од 30 дена по датумот на фактурата, во случај фактурата да биде прифатена дефинитивно и без протест.

9. Law & More е предмет на холандскиот акт против перење пари и анти-терористичко финансирање (Wwft). Ако некоја задача спаѓа во опсегот на Wwft, Law & More ќе спроведе внимателно внимание на клиентот. Ако се случи (наменета) невообичаена трансакција во контекст на Wwft, тогаш Law & More е должен да го пријави тоа во Холандската единица за финансиско разузнавање. Ваквите извештаи не се откриваат на клиентот.

10. Холандскиот закон се применува на односот помеѓу Law & More и клиент.

11. Во случај на спор, холандскиот суд во Оост-Брабант ќе има надлежност, според разбирањето на тоа Law & More останува право да донесува спорови до судот што би имал надлежност доколку овој избор на форум не би се направил.

12. Секое право на клиентот да побарува тужба против Law & More, ќе застане во секој случај во рок од една година по датумот на кој клиентот се освести или разумно можеше да се знае за постоењето на овие права.

13. Фактури од Law & More ќе му бидат испратени на клиентот преку е-пошта или по пошта, а плаќањето мора да се изврши во рок од 14 дена по датумот на фактурата, доколку клиентот не е законски во стандард и е должен да плати затезна камата од 1% месечно, без да се бара формално известување . За работата што ја изврши Law & More, привремените плаќања може да се фактурираат во секое време. Law & More има право да бара исплата на аванс. Доколку клиентот не ги плати фактуираните износи навремено, Law & More има право веднаш да ја прекине својата работа, без да има обврска да плати отштета што произлегува од тоа.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.