ВИ ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА МЕДИЈАЦИЈА?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

посредување

Заедно со Law & More ќе стигнете до сржта на спорот Брзо мени

1. Што е медијацијата?

Ако имате спор со некого, сакате спорот да се реши што е можно поскоро. Честопати спорот предизвикува емоции да се одвиваат високо, со резултат дека двете страни повеќе не гледаат решение. Медијацијата може да го промени тоа. Медијацијата е заедничко решавање спор со помош на неутрален посредник за конфликти: медијаторот. Постојат неколку важни основни принципи за медијација: доброволност и доверливост. Двете партии седат околу масата доброволно и имаат проактивен став. Покрај тоа, обете страни се обврзуваат да ја задржат доверливоста. Ова важи и за медијаторот. Медијаторот ги води сите разговори, го следи процесот и ви помага да пребарувате соодветно решение.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam

Корпоративен адвокат

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

2. Зошто посредување?

Медијацијата има многу предности. Постојат повеќе креативни решенија можни за време на медијацијата отколку за време на правната постапка. Честопати може да се постигне заедничко решение што ги задоволува сите вклучени страни.

на Law & More медијаторите не заземаат позиција и не носат никакви одлуки. Ова ќе го направите сами. Активно ќе учествувате и на крајот ќе го одредите резултатот. Нашите посредници ќе ве водат и поддржат во тоа. Важна предност е тоа што двете страни остануваат на власт на решението и вашата врска нема да биде оштетена непотребно. Ова е секако од суштинско значење во случај кога двајцата имате заедно заедно затоа што ќе мора да комуницирате и комуницирате едни со други по разводот.

Што велат клиентите за нас

Нашите адвокати за посредување се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

посредување3. Кога медијација?

Медијацијата е корисна за скоро сите конфликти и спорови, како за лични, така и за корпорации.

На пример, може да размислите:

 • Разводите
 • Контактни аранжмани
 • Семејството е важно
 • Проблеми во соработка
 • Работни спорови
 • Деловни спорови - нл

4. Зошто Law & More?

 • Загарантиран ви е квалитет, како во правната област, така и за време на сесијата (а) за медијација.
 • Заедно со вашиот Law & More медијатор, најпрво ќе разговарате за сите аспекти и за основната приказна на спорот. После тоа, ќе разговарате за меѓусебни предлози за да дојдете до решение.
 • вашиот Law & More медијаторот ја води консултацијата, гарантира правна и емоционална помош и ги зема предвид интересите на обете страни за време на консултациите.
 • Во текот на целиот процес на медијација, ќе се посвети внимание на вашата приказна, емоции и интереси.
 • На крајот на постапката на медијација вашиот Law & More медијаторот ќе се погрижи сите договори што биле склучени помеѓу вас и другата страна да бидат утврдени внимателно во писмениот договор за порамнување.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More