Истражувањата покажуваат дека 30% од банкротите во Холандија се предизвикани од неплатени фактури. Дали вашата компанија има клиент кој сè уште не платил? Или сте приватна личност и дали имате должник кој сè уште ви должи пари? Потоа, контактирајте го Law & More адвокати за наплата на долгови.

СИТЕ РАБОТНИ ИНВЕСТИЦИИ?
КОНТАКТ LAW & MORE

Адвокат за наплата на долгови

Истражувањата покажуваат дека 30% од банкротите во Холандија се предизвикани од неплатени фактури. Дали вашата компанија има клиент кој сè уште не платил? Или сте приватна личност и дали имате должник кој сè уште ви должи пари? Потоа, контактирајте го Law & More адвокати за наплата на долгови. Ние разбираме дека неплатените фактури се многу вознемирувачки и непожелни, па затоа ви помагаме од почетокот до крајот на процесот на собирање. Нашите адвокати за наплата на долгови можат да поминат и преку вонсудска постапка за наплата и со постапка за наплата на судска постапка. Law & More исто така е запознаен со законот за приврзаност и може да ви помогне во случај на банкрот. Конечно, не ни прави разлика дали должникот живее во Холандија или е основан во странство. Поради нашата меѓународна позадина, ние сме квалификувани за посложени, спорни или поголеми побарувања.

Брзо мени

Кога станува збор за наплата на долгови, веројатно размислувате за агенција за наплата на долг или извршител отколку за адвокат за наплата на долгови. Ова е затоа што сите три партии се во можност да наплатат неплатени долгови. Сепак, постојат неколку основни чекори во процесот на наплата што генерално може да ги спроведе адвокат за наплата на долг:

• Само адвокат за наплата на долг е овластен да води постапка за побарувања над 25.000,00 €.
• Овластено да се одземе имотот и приходот на должникот
• Само адвокат за наплата на долг е овластен да поднесе петиција за стечај.
• Само адвокат за наплата на долг е овластен да постапува по случаи на меѓународна наплата на долгови.
• Квалификуван за решавање на правни спорови. Адвокатот за наплата на долгови е посоодветен за да обезбеди прилагодени решенија и да ја оцени и побива одбраната.

Честопати се случува во текот на процесот на собирање, сè уште е потребно да се смени од агенција за наплата или извршител во адвокат за колекција. Во таква ситуација е полесно и поорганизирано да се биде во една иста фирма веднаш, каде веќе сте познати и веќе е изработена датотека за вас.

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

Адвокат

 Јавете се на +31 40 369 06 80

Зошто да изберете Law & More?

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

"Добив
професионален совет
во договореното време “.

Пристапот на агенцијата за наплата на долгови

За секоја постапка за собирање, треба да се преземат голем број чекори. Првиот чекор е да се извести должникот дека не ја исполнува својата обврска за плаќање. Ова е затоа што мора да му дадете можност да плати во разумен временски период без дополнителни трошоци. За ова, мора да му испратите на должникот писмен потсетник. Овој потсетник се нарекува известување за стандардно. Период од четиринаесет дена вообичаено се смета за разумен период во кој должникот се бара да го плати побарувањето. Секако, Law & Moreадвокатите можат да изготват известување за стандардно за вас.

Ако не е испратено известување за неплаќање, судијата ќе одбие било кое барање за отштета. Сепак, постојат ситуации во кои не е неопходно да се испрати известување за неплаќање, на пр. Почитувањето на договорот е трајно невозможно. Како и да е, претпазливо е секогаш да испраќате известување за неплаќање. Ако барањето за плаќање не е исполнето, можеме да го започнеме процесот на наплата.

Четирите чекори од колекцијата десно

Контакт Law & More слика

контакт Law & More

Дали се занимавате со клиент што не плаќа? Контакт Law & More

Слика на инженеринг

Известување за стандардно

Бараме должникот да плати со известување за неплаќање

Манелијке фасадна слика

Пријашна фаза

Ние организираме преговори со цел да го натераме должникот да плати или да направи аранжман за плаќање

Gerechtelijke фасадна слика

Судска фаза

Започнуваме правна постапка и ако е потребно заплениме имот

примерок1X1_

Фази на процесот на собирање

Постојат два можни фази во процесот на собирање: пријателска фаза, позната и како вонсудска фаза и судска фаза.

Пријашна фаза
Доколку врската помеѓу страните е добра, препорачливо е прво да поминете низ мирна фаза. Во оваа фаза, ние се обидуваме да го охрабриме должникот да плати со писмени потсетници и телефонски контакт. Можно е овие дискусии и преговори да доведат до аранжман за плаќање. Препорачуваме да се утврди аранжман за плаќање. Нашите адвокати за наплата на долгови можат да се погрижат за ова. Предноста на пријателска фаза е што односот помеѓу страните честопати не е оштетен и дека не се должат трошоци за правни постапки.

Судска фаза
Доколку спогодната фаза не може да се склучи со плаќање од страна на должникот или со аранжман за плаќање, може да се поведе постапка. Исто така е можно да се прескокне пријателската фаза и веднаш да се започне правна постапка. Во правна фаза, ние бараме исплата на заостанатите суми и трошоци за наплата пред судот. Пред да започне правната постапка, можно е да се одземе имотот на должникот. Ова се нарекува конзерваторска заплена. Прилог на предрасуда има за цел да обезбеди дека должникот не е во состојба да пренесе имот пред судот да донесе пресуда, така што вие всушност можете да ги повратите трошоците од должникот. Ако судијата ви го додели вашето барање, приврзаноста за претпазливост ќе се претвори во приврзана приврзаност. Ова значи дека приложените средства може да ги продадат извршителот во јавност ако должникот сè уште не плаќа. Приходот од овие средства ќе се искористи за плаќање на вашето побарување. Law & MoreАдвокатите за наплата на долгови имаат искуство во областа на законот за приврзаност и со задоволство ви помагаат во текот на правната постапка.

Спречување на ризици
Law & More исто така обезбедува поддршка за да се спречат ризиците поврзани со плаќање и задоцнето плаќање. На пример, ги советуваме клиентите да ги вклучат во општите услови за плаќање што можат да избегнат нејаснотии во случај на задоцнето плаќање. Дали сакате повеќе информации за ова? Ве молиме контактирајте со адвокати за наплата на долгови на Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.