Минимални промени во платите во Недерлендс од 1 јули 2017 година

Возраст на работникот

Во Холандија минималната плата зависи од возраста на работникот. Законските правила за минималната плата можат да се разликуваат годишно. На пример, од 1 јули 2017 година минималната плата сега изнесува 1.565,40 € месечно за вработени од 22 години и повеќе.

-2017 05 30-

Сподели
Law & More B.V.