Дали некогаш сте резервирале одмор преку Интернет? Тогаш големи се шансите да имате

Дали некогаш сте го резервирале вашиот одмор преку Интернет?

Тогаш големи се шансите дека сте наишле на понуди кои наидоа на многу попривлечни отколку што на крајот се покажаа, со многу фрустрација како резултат. Прегледот на Европската комисија и на органите за заштита на потрошувачите на ЕУ дури покажаа дека две третини од веб-страниците за резервации за празници не се сигурни. Прикажаната цена честопати не е еднаква на крајната цена, промотивните понуди можеби не се достапни во реалноста, вкупната цена е честопати нејасна или веб-страниците не се јасни за реалните понуди на соби. Затоа, властите на ЕУ побараа релевантните веб-страници да постапуваат во согласност со важечките правила.

Сподели
Law & More B.V.