UBO се регистрира во Холандија во 2020 година

Европските директиви бараат од земјите-членки да воспостават регистар на УБО. UBO се залага за крајен корисен сопственик. Регистарот на УБО ќе биде инсталиран во Холандија во 2020 година. Ова подразбира дека од 2020 година наваму, компаниите и правните лица се должни да ги регистрираат своите (не) директни сопственици. Дел од личните податоци на УБО, како што се името и економскиот интерес, ќе бидат објавени преку регистарот. Сепак, инсталирани се гаранции за заштита на приватноста на УБО.

UBO се регистрира во Холандија во 2020 година

Воспоставувањето на регистарот UBO се заснова на четвртата директива против перење пари на Европската унија, која се занимава со борба против финансиски и економски криминал, како што се перење пари и финансирање на тероризам. Регистарот UBO придонесува за тоа со обезбедување транспарентност за лицето кое е крајно корисен сопственик на компанија или правно лице. UBO е секогаш физичка личност која го одредува текот на настаните во рамките на една компанија, без разлика дали е или не зад сцената.

Регистарот UBO станува дел од трговскиот регистар и затоа потпаѓа под управа на Стопанската комора.

Прочитајте повеќе: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/04/ubo-register-vanaf-januari-2020-in-werking

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.