Паметниот телефон стана суштински дел од холандскиот уличен pe

Паметниот телефон стана суштински дел од холандскиот streetcape. Сепак, не треба да стане постојан фактор; особено не во професионалното опкружување. Неодамна, холандски судија донесе одлука дека употребата на WhatsApp за време на работното време спаѓа во рамките на принципот „без работа, без плата“. Во овој случај, свежо отпуштениот вработен испратил не помалку од 1,255 orубовни пораки за половина година, што според холандскиот суд оправдало одземање на вкупно 1500 евра, - од сè уште исплатената исклучително право на празник. Затоа, размислете двапати пред да го дофатите тој телефон од вашата работна маса.

Law & More