Нови правила за рекламирање на електронски цигари без никотин

Од 1 јули 2017 година, во Холандија е забрането рекламирање на електронски цигари без никотин и мешавина од билки за цевки со вода. Новите правила важат за сите. На овој начин, холандската влада ја продолжува својата политика за заштита на децата под 18 години. Од 1 јули 2017 година, не е веќе дозволено да се здобијат со електронски цигари како награда на саеми. На холандскиот орган за безбедност на храна и потрошувачки производи и е доделена задача да го следи усогласеноста со овие нови правила.

Сподели
Law & More B.V.