Ајндховен е меѓу другите познат по аеродромот „Аеродром во Ајндховен“

Ајндховен е меѓу другите познат по аеродромот „Аеродром Ајндховен“. Оние што ќе изберат да живеат близу до аеродромот Ајндховен, ќе треба да земат предвид можната непријатност на надлетните авиони. Сепак, еден локален жител на Холандија открил дека оваа непријатност станала премногу сериозна и барала обештетување на загубата. Холандскиот суд на Источен Брабант не се согласи: има само простор за надомест ако штетата не беше предвидлива во времето кога ги купи неговите две куќи во 1993 и 2009 година. За жал за жителот штетата беше предвидлива бидејќи стандардот за бучава веќе беше познат уште од 1979 година. И покрај зголемувањето на движењата на летот од 18,000 на 30,000 движења, овој стандард за бучава не беше надминат.

-12 04 2017-

Сподели
Law & More B.V.