Шемата на знаење за мигрантите во рамките на политиката на холандскиот вонземјанин овозможува компаниите да привлекуваат мигранти со знаење релативно брзо и лесно. Високо квалификувани вработени од земји надвор од Европската унија можат да работат во Холандија, на пример виш раководен позиција или како специјалист под поволни услови на шемата.

БАННЕР ПРИМЕНА ЗА МИГРАНТНО РАБОТНО МИГРАНТ?
ДОБИТЕ ВО КОНТАКТ СО LAW & MORE

Високо квалификуван мигрант - адвокат за имиграција

Шемата на знаење за мигрантите во рамките на политиката на холандскиот вонземјанин овозможува компаниите да привлекуваат мигранти со знаење релативно брзо и лесно. Високо квалификувани вработени од земји надвор од Европската унија можат да работат во Холандија, на пример виш раководен позиција или како специјалист под поволни услови на шемата. Сепак, и мигрантот со знаење и работодавачот мора да исполнат голем број на услови.

Брзо мени

Високо квалификувани услови за мигранти

Дали сте мигрант на знаење и дали сакате да придонесете за холандската економија на знаење? Ако е така, прво ќе ви треба дозвола за престој. Пред да се издаде дозвола за престој, мора да имате договор за вработување со работодавец или институт за истражување во Холандија, кој е назначен од страна на IND како признат спонзор и е вклучен во јавниот регистар на признати спонзори. Исто така, мора да заработите доволен приход и мора да се согласите за плата во согласност со пазарот со работодавачот.

Покрај тоа, голем број на (дополнителни) услови важат за вас како високо квалификуван мигрант. Кои услови точно зависи од вашата лична состојба. На Law & More, адвокатите за имиграција имаат брз и личен пристап. Тие ќе бидат среќни да ви помогнат во вашата апликација. Пред да продолжите со апликацијата, нашите специјалисти ќе ви ги обезбедат сите потребни информации за да не се соочите со изненадувања.

Не само вие, туку и компанијата каде ќе одите на работа мора да исполни одредени услови. Дали сте компанија која сака да ангажира високо квалификуван мигрант? Во тој случај, вие пред сè мора да бидете признати од страна на IND како спонзор. Сигурноста и континуитетот на вашата компанија се важни. Дали вашата компанија е призната како спонзор? Во тој случај, вашата компанија мора да ги почитува следниве обврски: должност на администрација, должност да дава информации и должност за грижа. Дали вашата компанија не успева да го стори тоа? Ако е така, ова може да доведе до повлекување на признанието како спонзор.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

Адвокат

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Нашите адвокати за имиграција се подготвени за вас

Пријавување за дозвола за престој

Пријавување за дозвола за престој

Дали сакате да живеете во Холандија?
Можеме да ви помогнеме

Соединување на семејството

Соединување на семејството

Зарем не сте со вашето семејство или семејството не е со вас? Откријте што можеме да сториме за вас

Миграција на лаборатории

Миграција на лаборатории

Дали сакате да работите и да живеете во Холандија? Можеме да го организираме целиот процес на аплицирање

Високо квалификуван мигрант

Имиграција адвокат

Дали сакате да емигрирате во Холандија? Повикајте правна помош

„За време на воведниот

состанок, јасен план

на акција беше

веднаш нацртано"

Побарајте знаење мигрант

Дали ви е издадена дозвола за престој? Доколку е така, периодот на важност на вашата дозвола за престој ќе биде еднаков на периодот на вашиот договор за вработување со максимум 5 години. Дозволата може да се продолжи на неодредено време.

За време на периодот на важење на дозволата за престој, можете да го смените работодавачот како високо квалификуван мигрант и да се придружите на друга компанија што е признаена од страна на IND како спонзор. И стариот и новиот работодавец мораат да ја пријават вашата промена во работата во IND во рок од четири недели.

Дали станувате невработени како високо квалификуван мигрант? Во тој случај, имате право на период за пребарување од три месеци од денот по прекинување на работниот однос. Ако не можете да се придружите на друг работодавец (спонзор) како високо квалификуван мигрант во периодот на пребарување, IND ќе ја одземе вашата дозвола.

Европска сина карта

Од јуни 2011 година, високо квалификуван мигрант ќе може да аплицира и за Сината карта на ЕУ (сина карта на ЕУ), покрај потребната дозвола за престој. Сината карта на ЕУ е комбинирана дозвола за престој и работа за високо квалификувани мигранти кои немаат националност на една од земјите-членки на Европската унија.

Мигрантен високо квалификуванЕвропската сина карта им нуди на многу квалификувани мигранти голем број на предности. Како прво, работодавачот на високо квалификуван мигрант не мора да биде признат од страна на IND како спонзор. Покрај тоа, како високо квалификуван мигрант, кој исто така поседува Европска сина карта, можете да работите во друга земја-членка откако ќе работете во Холандија 18 месеци, под услов да ги исполните вашите услови во таа земја-членка.

Со цел да се квалификувате за Европската сина карта, мора да исполнете построги услови отколку за дозвола за престој како високо квалификуван мигрант. На пример, мора да имате договор за вработување за 12 месеци или повеќе, да имате завршено најмалку 3-годишна програма за дипломирање во високото образование (hbo) и да добиете барем праг на плата на Сината карта месечно.

Нашиот тим на правници за имиграција ќе ве води и ќе поднесе барање за вас до IND. Дали сакате ова или имате други прашања и дали сакате совет? Ве молиме контактирајте со Law & More. Со задоволство ќе ви помогнеме.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте не на телефон +31 40 369 06 80 на е-пошта на stuur een:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.