Имиграцискиот закон ги регулира работите што се однесуваат на приемот, престојот и депортацијата на вонземјаните. Странски државјани се луѓе кои не се холандски државјани. Овие луѓе можат да бидат бегалци, но и членови на семејството на луѓе кои веќе живеат во Холандија. Тие исто така може да бидат луѓе кои сакаат да дојдат и да работат во Холандија.

ПОТРЕБНО ПРАВОСНИК ЗА ИМИГРАЦИЈА?
ДОБИТЕ ВО КОНТАКТ СО LAW & MORE

Имиграција адвокат

Имиграцискиот закон ги регулира работите што се однесуваат на приемот, престојот и депортацијата на вонземјаните. Странски државјани се луѓе кои не се холандски државјани. Овие луѓе можат да бидат бегалци, но и членови на семејството на луѓе кои веќе живеат во Холандија. Тие исто така може да бидат луѓе кои сакаат да дојдат и да работат во Холандија.

Брзо мени

Нашите адвокати за имиграција ќе бидат среќни да ви помогнат ако сакате да доставите дозвола за престој или апликација за натурализација за себе, за вашиот партнер, член на семејство или вработен. Law & More може да ви даде совет или може да ја подготви целата апликација за дозвола за престој за вас. Ако вашата апликација е одбиена, ние исто така можеме да ви помогнеме да поднесете приговор на одлуката на холандската служба за имиграција и натурализација (IND). Дали имате прашање за еден од нашите адвокати за имиграција? Ако е така, секако ќе бидеме среќни да ви помогнеме.

Примери на теми со кои можеме да ви помогнеме се:

• Дозволи за престој;
• натурализација;
• семејно обединување;
• работна миграција;
• високо квалификувани мигранти.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

Адвокат

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Зошто да изберете Law & More?

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

„За време на воведниот

состанок, јасен план

на акција беше

веднаш нацртано"

Пријавување за дозвола за престој

Редовните дозволи за престој ги вклучуваат сите дозволи за престој, со исклучок на дозволите за престој на азил. ИНД применува рестриктивна политика за прием. Апликацијата за дозвола за престој едноставно се одбива од страна на IND, доколку не се исполнети условите. Нашите адвокати за имиграција имаат искуство во аплицирање за разни видови на дозволи за престој. Можеме да поднесеме апликации за следниве дозволи за престој:

• Дозвола за престој за повторно обединување на семејството;
• Дозвола за самостојно престојување;
• Дозвола за престој граѓанин на ЕУ;
• Дозвола за престој за високо квалификуван мигрант;
• година за студирање / барање за дозвола за престој;
• Дозвола за престој на неодредено време;
• Дозвола за престој за континуиран престој;
• Овластување за привремен престој (MVV).

Нашите адвокати за имиграција се подготвени за вас

Пријавување за дозвола за престој

Пријавување за дозвола за престој

Дали сакате да живеете во Холандија?
Можеме да ви помогнеме

Соединување на семејството

Соединување на семејството

Зарем не сте со вашето семејство или семејството не е со вас? Откријте што можеме да сториме за вас

Миграција на лаборатории

Миграција на лаборатории

Дали сакате да работите и да живеете во Холандија? Можеме да го организираме целиот процес на аплицирање

Високо квалификуван мигрант

Високо квалификуван мигрант

Дали сакате странски вработен да работи легално во Холандија? Добијте контакт

Пријавување за холандска националност

Доколку сакате да аплицирате за холандска националност, мора да се поднесе барање за натурализација. Честопати е тешко да се процените дали имате право за натурализација. Помошта на добар адвокат за имиграција е важна, затоа што условите честопати се многу комплицирани. Внимателноста во постапката за апликација за натурализација е од суштинско значење за успешна примена. Дали ви треба помош при аплицирање за холандска националност? Law & More ви нуди вистинска помош и ве поддржува во текот на целиот процес. .

Соединување на семејството

Строгите услови важат и за семејното обединување. Ако не се исполни некој услов, апликацијата ќе биде одбиена. Следниве членови на семејството имаат право на повторно обединување на семејството.

• сопружник;
• регистриран партнер;
• неженет партнер;
• малолетни деца.

Еден од условите за повторно обединување на семејството е дека апликантот и членот на семејството мораат да имаат најмалку 21 година. Покрај сопружниците, регистрирани партнери, неженети партнери и малолетни деца, истополови (неженети) партнери може да имаат право на обединување на семејството.

Имиграција адвокат имиџРаботна миграција

Дали сакате да дојдете во Холандија за да работите тука како високо квалификуван мигрант, самовработено лице или да останете тука за краток временски период со деловна виза? Нашите адвокати за имиграција ги советуваат вработените и работодавците за можностите и ги водат низ процесот на аплицирање.

Високо квалификуван мигрант

Еден од најдобрите начини да му дозволите на странски работник да остане и да работи легално во Холандија е да аплицирате за дозвола за престој како високо квалификуван мигрант. Во тој случај, не е потребна дозвола за работа. Како и да е, услов е работодавачот да биде регистриран во Холандија како признаен спонзор во Индија. Покрај тоа, важно е високо квалификуваниот мигрант исполнува одреден услов за приход. Нашиот тим на адвокати за имиграција може да ви помогне и можеме да поднесеме апликација од ваше име во IND. Дали сакате ова? Ве молиме контактирајте со Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте не на телефон +31 40 369 06 80 на е-пошта на stuur een:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.