Што е адвокатска фирма за бели чевли

Фирма за бели чевли е водечка фирма за професионални услуги што постои многу долго време - и претставува многу елитни компании. Терминот почесто се користи во САД отколку во другите земји. Во повеќето случаи, тоа е закон, сметководство, банкарство, брокерство или консултантска фирма за управување. Се верува дека терминот потекнува од раниот стил на preppy, бели чевли од Оксфорд. Овие беа популарни меѓу студентите на Универзитетот Јеил и другите колеџи на Ајви Лигата во текот на 1950-тите. Веројатно, овие беспрекорно облечени ученици од елитните училишта сигурно ќе се вработиле во престижни фирми откако ќе дипломираат.

Law & More B.V.