Основи за развод

Ако разводот со заедничка согласност не е опција, може да размислите еднострано да покренете постапка за развод врз основа на непоправливо нарушување на бракот. Бракот е непоправливо нарушен кога продолжувањето на соживотот помеѓу сопружниците и неговото продолжување стана разумно невозможно поради тоа нарушување. Конкретни факти што укажуваат на непоправливо нарушување на бракот може да бидат, на пример, пре adуба или веќе не живеат заедно во брачен дом.

Law & More B.V.