ВИ ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА ЕНЕРГИЈА?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

/
Закон за енергетика
/

Закон за енергетика

Во принцип, законот за енергија е важен кога енергијата се купува, снабдува или генерира. Затоа, снабдувачите на енергија, како и компаниите и приватните лица играат улога во тоа. Law & MoreАдвокатите внимателно ги следат сите случувања во законот за енергетика, вклучително и новите случувања во областа на производство на одржлива енергија.

Брзо мени

Нашите експерти имаат широка ориентација, бидејќи се фокусираат на сите форми на енергија. Значи, нафта, природен гас, електрична енергија, биомаса и ветер и соларна енергија. Заради оваа широка ориентација, нашите клиенти се добавувачи и производители, како и потрошувачи, инвеститори и добавувачи на материјали и услуги. Конечно, ние исто така работиме во областа на комунални услуги за индустриски локации, покривајќи производи како што се пареа и деминерализирана вода. Значи, дали ви треба специјалист во областа на енергетското право? Law & More ви ги нуди следните услуги од двете Eindhoven Amsterdam:

  • Подготвување договори за топлинска и енергија;
  • Нудење совети за купување и продажба на енергија;
  • Давање совети во однос на усогласеноста со енергетското законодавство и енергетските договори;
  • Давање совети во однос на изготвување одржлива енергетска политика;
  • Изготвување планови за енергетска ефикасност;
  • Аплицирање за дозволи и исклучоци;
  • Обезбедување совети за тргување со емисии и тргување со сертификати.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашата експертиза во областа на енергетиката

Соларна енергија

Соларна енергија

Се фокусираме на енергетскиот закон кој се фокусира на енергијата на ветерот и сончевата енергија.

И холандските и европските закони се применуваат на законот за животна средина. Дозволете ни да ве информираме и советуваме.

Дали барате специјалист за трговија со емисии? Среќни сме да ви помогнеме понатаму!

Производител на енергија

Производител на енергија

Нашите корпоративни адвокати можат да ги проценат договорите и да даваат совети за нив.

„Сакав да имам адвокат
кој е секогаш подготвен за мене,
дури и за време на викендите “

Новото законодавство за енергија

Законот за енергетика игра важна улога во денешното општество, бидејќи повеќе не можеме без електрична енергија, светлина и топлина. Најголемиот дел од енергијата сè уште се генерира од фосилни горива како што се нафта и гас, но овие горива се лоши за околината и, покрај тоа, истекуваат. За да се осигуриме дека нема да останеме без енергија и да ја подобриме животната средина, сега ќе користиме алтернативни извори на енергија како што се вода, ветер, сончева светлина и биогас. Овие извори на енергија се иднината, бидејќи не се штетни за животната средина и исто така се неисцрпни.

Што велат клиентите за нас

Многу пријателска услуга за клиентите и совршено водство!

Г-дин Меевис ми помогна во случај со законот за вработување. Тој го направи тоа, заедно со неговата помошничка Јара, со голем професионализам и интегритет. Покрај неговите квалитети како професионален правник, тој во секое време остана рамноправен, човек со душа, што даваше топло и безбедно чувство. Влегов во неговата канцеларија со рацете во коса, г-дин Меевис веднаш ми даде чувство дека можам да ја пуштам косата и тој ќе преземе од тој момент, неговите зборови станаа дела, а ветувањата се одржаа. Најмногу ми се допаѓа директниот контакт, без разлика на ден/време, тој беше таму кога ми требаше! Топер! Фала Том!

Nora

Eindhoven

10

одличен

Ајлин е една од најдобрите адвокати за развод, која секогаш е достапна и дава одговори со детали. Иако моравме да управуваме со нашиот процес од различни земји, не се соочивме со никакви тешкотии. Таа го водеше нашиот процес многу брзо и непречено.

Езги Балик

Харлем

10

Добра работа Ајлин

Многу професионален и секогаш биди ефикасен во комуникациите. Добро сторено!

Мартин

Лелистад

10

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

Мике

Hoogeloon

10

Одличен резултат и пријатна соработка

Му го претставив мојот случај LAW and More и беше помогнато брзо, љубезно и пред се ефективно. Јас сум многу задоволен од резултатот.

Sabine

Eindhoven

10

Многу добро се справувам со мојот случај

Би сакал многу да и се заблагодарам на Ајлин за нејзините напори. Многу сме задоволни од исходот. Клиентот е секогаш централен со неа и ни беше многу добро помогнато. Познава и многу добра комуникација. Навистина ја препорачувам оваа канцеларија!

Сахин Кара

Велдовен

10

Правно задоволен од дадените услуги

Мојата ситуација беше решена на начин што можам само да кажам дека резултатот е таков каков што посакував да биде. Ми беше помогнато на мое задоволство и начинот на кој постапи Ајлин може да се опише како точен, транспарентен и одлучен.

Арсалан

Миерло

10

Сè добро средено

Од самиот почеток имавме добар клик со адвокатката, таа ни помогна да одиме на вистинскиот пат и ги отстрани можните неизвесности. Таа беше јасна и народна личност која ја доживеавме како многу пријатна. Таа јасно ги кажа информациите и преку неа точно знаевме што да правиме и што да очекуваме. Многу пријатно искуство со Law and more, но особено со адвокатот со кој имавме контакт.

Вера

Хелмонд

10

Многу упатени и пријателски расположени луѓе

Многу одлична и професионална (правна) услуга. Комуницирајте со истото функционирање на генерирањето на енергијата. Ик бен гехолпен врата др. Том Мевис во мв. Ајлин Селамет. Накратко, имав добро искуство со оваа канцеларија.

Мехмет

Eindhoven

10

Велики

Многу дружељубиви луѓе и многу добра услуга… не можам да кажам поинаку дека е супер помогнато. Доколку се случи, дефинитивно ќе се вратам.

Jacky

Бри

10

Нашите адвокати за енергетика се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

За да се осигури дека ќе се спроведува политика во иднина докажана за енергија и клима, Холандија го склучи Енергетскиот договор за одржлив раст. Целта на овој договор е Холандија да работи целосно на одржлива енергија до 2050 година. Договорот за енергетика содржи различни цели за компаниите од кои се бара да заштедат енергија. Покрај тоа, холандската влада склучи долгорочни договори со голем број сектори за следење на подобрувањето на енергетската ефикасност. Компаниите кои се дел од овие договори ќе имаат неколку предности: тие ќе имаат корист од заштеда на трошоци, повеќе иновативни процеси и одржлив имиџ. Но, постојат и неколку обврски поврзани со повеќегодишните договори. Овие договори се комплицирани и се изготвуваат голем број правила. Дали вашата компанија исто така е под влијание на новите регулативи? Правилната правна поддршка е важна, така што ќе знаете каде стоите. Ве молиме контактирајте со Law & More и ние ќе бидеме среќни да ви помогнеме.

Законодавство од областа на снабдувачите на енергија

Енергетска слика

Дали треба да се справите со купување или продажба на енергија? Тогаш знаете дека можете да купувате електрична енергија и преку шалтер и преку берза. Бидејќи со методот преку шалтер, една од страните може да банкротира, правната поддршка е многу важна. Исто така е важно да се направат јасни договори така што другата страна ги исполнува своите обврски и добавувачот не претрпе загуби. Law & More нуди поддршка во овие активности за да не се соочите со изненадувања.

Во многу случаи, снабдувањето со електрична енергија и гас се одвива преку електрична мрежа или гасна мрежа. Лицата или компаниите кои снабдуваат енергија на други потрошувачи се должни да назначат мрежен оператор. Сепак, постојат исклучоци од ова правило: ако, на пример, користите затворен систем на дистрибуција или директна линија, обврската за назначување мрежен оператор не важи. Затворен систем на дистрибуција е деловна мрежа, географски ограничена и може да има само одреден број клиенти. Сопствениците на затворен систем на дистрибуција можат да побараат ослободување од обврската за назначување мрежен оператор. Директна линија постои кога електрична линија или гасовод го поврзува производителот на енергија директно со корисник на енергија. Директната линија не е дел од мрежата, така што нема обврска да назначите мрежен оператор во овој случај.

Ако сте дел од снабдувач на енергија, важно е да утврдите дали има затворен систем на дистрибуција или директна линија. Ова е затоа што различните права и обврски играат улога во обете форми на снабдување. Сепак, постојат и други аспекти што треба да ги земете предвид. На пример, на снабдувачите на енергија може да им треба лиценца за снабдување со бензин и електрична енергија на малите потрошувачи. Покрај тоа, снабдувачите на енергија, исто така, мора да ги земат предвид регулативите од Законот за топлина, што пак влијае на склучување договори за топлина.

Дали имате какви било прашања или неизвесности во врска со законот за енергија за снабдувачите на енергија? Потоа јавете се во експертите на Law & More. Ние нудиме правна поддршка на компании и потрошувачи кои се занимаваат со гас и електрична енергија. Без разлика дали аплицирате за лиценца, составувате договор за енергија или учествувате на саем за трговија со енергија, нашите специјалисти се на ваша услуга.

Трговија со емисии и тргување со сертификати

Како компанија, дали треба да се занимавате со трговија со емисии или тргување со сертификати? Мора да пресметате колку CO2 испуштате секоја година, за да добиете соодветна количина на права за емисија. Ако е случај да испуштите повеќе, затоа што купувањето на вашиот производ е зголемено, ќе ви требаат дополнителни права за емисија. Ако ви требаат поголеми количини електрична енергија, можете да учествувате во трговијата со сертификати. И во двата случаи, Law & Moreадвокатите ќе ви бидат при рака. Нашите специјалисти се фокусираат на тргување со емисии и тргување со сертификати и знаат како да ви помогнат ако имате проблеми со ова. Дали имате какви било прашања во врска со правата од емисија? Дали сакате да аплицирате за дозвола за емисија? Или ви треба совет за тргување со емисии или тргување со сертификати? Ве молиме контактирајте со адвокатите на Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.