НАПРАВИТЕ ДОГОВОР ЗА РАБОТЕЕ?
ПРЕВЕДНИ ИДНИ ПРОБЛЕМИ

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти
ни препорачуваат и дека сме оценети во просек со 9.4

/ /
Договор за решавање
/

Договор за договор

Договорот за порамнување е посебен вид договор. Во договорот за договор, страните имаат за цел да постигнат договори за решавање на спорот или друга друга неизвесна состојба. Исто така, договор е дека работодавачот и работникот можат доброволно, со меѓусебна спогодба, да го раскинат договорот за вработување. Договор за договор може да биде склучен за сите видови спорови, но најчесто се користи во случаи на разрешување.

Што е договор за договор?

Кога е склучен договор за порамнување, работодавачот не мора да добие дозвола за отпуштање на работник од холандската агенција за осигурување на вработените (UWV) или од судот за субдистрибуција. Ова е важна причина поради која работодавците и вработените во некои случаи сакаат да раскинат договор за вработување врз основа на меѓусебна спогодба преку договор за порамнување. Друга важна причина за избор на договор за договор е фактот дека раскинувањето на договорот за вработување може да се организира брзо и лесно. Ова прави значителна разлика во правните трошоци и затоа е корисно за обете страни. Сепак, секако е попогодно и за двете страни да постигнат договори со поддршка на адвокат. Дали сакате да подготвите договор за спогодба што ќе спречи идни правни проблеми? Ве молиме контактирајте со Law & More.

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Нашите корпоративни адвокати се подготвени за вас

Секоја компанија е единствена. Затоа, ќе добиете правен совет кој е директно релевантен за вашата компанија.

Law and More

Известување за стандардно

Доколку дојде до тоа, можеме да водиме судски спор за вас. Контактирајте не за условите.

Law and More

Поради допирање

Седнуваме со вас да смислиме стратегија.

Law and More

Договор за акционер

Дали сакате да направите посебни правила за вашите акционери покрај вашиот статут? Побарајте од нас правна помош.

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Содржина на договорот за порамнување

Во договорот за порамнување се утврдени условите под кои е раскинат договорот за вработување. Точната содржина на договорот за порамнување зависи од специфичната состојба и околностите. Сепак, има голем број работи што секогаш се предвидени. Прво, датумот на раскинување е еден од најважните аспекти на договорот за порамнување. Второ, периодот на известување мора да се испочитува. Конечно, мора да се склучат договори во врска со работниот период што останува до датумот на прекинување. Можно е да се договори период на ослободување од работа. Во тој случај, работникот повеќе не мора да работи, но останува неговото право на плата.

Што велат клиентите за нас

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

10
Мике
Hoogeloon

Нашите корпоративни адвокати се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Исто така, може да се договорат договорен биланс на отсуство и какви било други индивидуални порамнувања, како што се провизија, шемите за бонуси или шемите за споделување. Покрај тоа, висината на надоместокот за транзиција утврдена во меѓусебна консултација меѓу работодавачот и работникот ќе биде утврдена во договорот за порамнување. Висината на надоместокот за транзиција е често предмет на преговори и секако е од важност. Затоа би било паметно да се побара правна помош во ова прашање. Нашиот тим со задоволство ќе ви помогне.

Услови во врска со договорот за договор

Работникот има законско право да го поништи потпишаниот договор за порамнување во рок од две недели. Работодавачот мора да го вклучи правото на повлекување на работникот во договорот. Покрај тоа, кога ќе се склучи договор за спогодба, последното ослободување се дава меѓу страните. Ова значи дека работодавачот и работникот повеќе не можат да бараат ништо едни од други освен што е утврдено во договорот за порамнување. Конечната одредба за ослободување обично е вклучена на крајот на договорот.

договор за порамнувањеПраво на надоместок за невработеност

Со договорот за порамнување секогаш мора да се наведе дека работодавачот презема иницијатива да го прекине работниот однос. Вработениот нема да стане претежно невработен. Ова е важно за вработениот да има право да добие надомест за невработеност. Следниве услови исто така мора да бидат исполнети за да се осигури дека работникот има право да добие бенефит за невработеност:

  • работодавачот побарал од работникот да се согласи со отказот;
  • договорот за порамнување го зема предвид отказниот период;
  • работникот може да докаже дека барал и бара нова работа.

Совет - преговори - изготвување на договор за решавање
Нашиот тим со задоволство ќе ве советува, да преговара за вас и да го подготви целиот договор за порамнување за вас. Советуваме за разумноста на договорот за порамнување и даваме јасност. Ние, исто така, ги разгледуваме вашите специфични желби и гарантираме дека ќе донесете добро разгледана и добра одлука. Кога преговарате, ние ви помагаме да постигнете оптимален финансиски резултат со добри предуслови

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.