Даноците во Холандија ги засегаат сите кои живеат или се занимаваат со Холандија. И Холандија и европските (ЕУ) земји имаат комплицирани даночни системи составени од тешки регулативи и меѓународни договори. На пример, холандскиот даночен систем знае многу различни видови на закон и даноци, како што се данок на доход, данок на плата, данок на промет и данок на корпорација. Покрај тоа, сите претходно споменати системи, регулативи и договори може да имаат влијание врз холандскиот даночен систем.

МЕERNУНАРОДНО И НАЦИОНАЛНО ПЛАНИРАЕ НА ДАНОЦИ
КОНТАКТ LAW & MORE

Даночен адвокат

Даноците во Холандија ги засегаат сите кои живеат или се занимаваат со Холандија.

И Холандија и европските (ЕУ) земји имаат комплицирани даночни системи составени од тешки регулативи и меѓународни договори. На пример, холандскиот даночен систем знае многу различни видови на закон и даноци, како што се данок на доход, данок на плата, данок на промет и данок на корпорација. Покрај тоа, сите претходно споменати системи, регулативи и договори може да имаат влијание врз холандскиот даночен систем.

Пред да започнете бизнис во Холандија, секој претприемач треба да се советува за холандски даночни аспекти и холандски даночни тарифи. Уметност е оптимално да се користат даночните регулативи за да се ограничи притисокот на холандското оданочување на минимум.

Што може Law & More направи да ти помогнам?

Law & More даночни советници помагаат да се развие соодветна корпоративна структура за оптимално уживање во холандските даночни бенефиции. Холандија предвидува поволни режими за даночни договори за мултинационални компании со странски подружници. Замената на производството во други земји може да доведе до даночни бенефиции. Двојното оданочување може да биде ограничено заради многуте договори за даноци во коишто влегоа Холандија. Исто така, холандските тарифи за увоз може да се избегнат во многу случаи.

Law & More, во соработка со своите даночни советници и заедно со нејзините клиенти, ги разгледува опциите што ги даваат холандските и ЕУ даночните закони. Доколку е потребно, ќе соработуваме со сигурни советници за даноци и регистрирани сметководители во Холандија и во други надлежности за да обезбедиме најдобар можен совет и решение за нашите холандски и меѓународни клиенти.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.