Опис на рутата Локација Ајндховен

Law & More се наоѓа во „Твининг центарот“ на кампусот на Технолошкиот универзитет во Ајндховен. За време на вообичаеното работно време, можете да се пријавите на рецепцијата што се наоѓа во соседната зграда, „Де катализатор“. Надвор од вообичаеното работно време, контактирајте не телефонски по пристигнувањето.

Со автомобил

Белешка: Ако користите систем за навигација, внесете ја пресекот „Де Лисмортел“ и „Хорстен“. Од оваа точка, можете да ја најдете зградата „Де Катализатор“ од десно. Адресата на „Де Каталист“ е „Де Лисмортел 31“, за Де Катализатор има колони со зградите броеви 76 и 77. 

Од А2 од Ден Бош:

 • Од A2 / N2, на раскрсницата Ексерсвајер, земете го A58 во правец на Son en Breugel.
 • По 3.9 км свртете десно на Fон Ф. Кенедилаан во правец на Ајндховен Центар.
 • На пресекот со Рингот свртете лево во правец на Хелмонд.
 • Свртете десно на семафорите (пред бензинската пумпа Тексако).
 • Поминете низ портите за плаќање на TU / e.
 • На Т-спојот свртете десно во правец на Де Лисмортел (така не свртете лево во правец на Де Зале).
 • На следниот Т-спој свртете повторно десно на крајот на патот десно, каде што ќе го видите Твининг центарот; спроти главниот влез е нашиот паркинг.

Од А2 од Мастрихт или од А67 од Венло или Антверпен:

 • На раскрсницата Леендерхајд, преземете ја насоката Ајндховен, Центар / Тонгел.
 • Enterе влезете во Ајндховен на кружен тек. Продолжете да одите напред и на втората семафора (на пресекот со прстенот) тргнете ја насоката Нијмеген / Ден Бош (Пиуслан). Продолжете со оваа насока (преку каналот, под железницата).
 • На следниот кружен тек тргнете го на вториот излез (Insulindelaan).
 • Свртете лево на семафорите (пред бензинската пумпа Тексако).
 • Поминете низ портите за плаќање на TU / e.
 • На Т-спојот свртете десно во правец на Де Лисмортел (така не свртете лево во правец на Де Зале).
 • На следниот Т-спој свртете повторно десно на крајот на патот десно, каде што ќе го видите Твининг центарот; спроти главниот влез е нашиот паркинг.

Од А58 од Тилбург:

 • На раскрсницата Батадорп излезете на излезот Рендвег Ајндховен Норд / Центар и на раскрсницата Екерсвајер однесете го излезот Рандвег Ајндховен / Центар (свртете десно на раскрсницата). Потоа, следете ја насоката Centrum.
 • По 3.9 км свртете десно на Fон Ф. Кенедилаан во правец на Ајндховен Центар.
 • На пресекот со Рингот свртете лево во правец на Хелмонд.
 • Свртете десно на семафорите (пред бензинската пумпа Тексако).
 • Поминете низ портите за плаќање на TU / e.
 • На Т-спојот свртете десно во правец на Де Лисмортел (така не свртете лево во правец на Де Зале).
 • На следниот Т-спој свртете повторно десно на крајот на патот десно, каде што ќе го видите Твининг центарот; спроти главниот влез е нашиот паркинг.

Од А50 од Нијмеген:

 • По пристигнувањето во Ајндховен, следете ја насоката кон Центар.
 • По 3.9 км свртете десно на Fон Ф. Кенедилаан во правец на Ајндховен Центар.
 • На пресекот со Рингот свртете лево во правец на Хелмонд.
 • Свртете десно на семафорите (пред бензинската пумпа Тексако).
 • Поминете низ портите за плаќање на TU / e.
 • На Т-спојот свртете десно во правец на Де Лисмортел (така не свртете лево во правец на Де Зале).
 • На следниот Т-спој свртете повторно десно на крајот на патот десно, каде што ќе го видите Твининг центарот; спроти главниот влез е нашиот паркинг.

Од А270 од Хелмонд:

 • На втората семафора во Ајндховен, свртете десно на кружниот тек, насока Ринг / Универзитет / Ден Бош / Тилбург.
 • Свртете лево на семафорите (пред бензинската пумпа Тексако).
 • Поминете низ портите за плаќање на TU / e.
 • На Т-спојот свртете десно во правец на Де Лисмортел (така не свртете лево во правец на Де Зале).
 • На следниот Т-спој свртете повторно десно на крајот на патот десно, каде што ќе го видите Твининг центарот; спроти главниот влез е нашиот паркинг.

Со јавен превоз

 • Универзитетот за технологија на Ајндховен е лесно достапен. Сите универзитетски згради се блиску до железничката станица во Ајндховен. На картата на универзитетските основи, Твининг Центарот е означен како TCE.
 • Слезете по скалите на платформата, а потоа свртете десно кон излезот од северната страна (автобуска станица), Кенедиплин.
 • Можете да ги видите универзитетските згради од десно, само неколку минути пешачење далеку. Твининг центарот се наоѓа на крајот од страната на ТУ (одење околу 15 минути). Следете ги жолтите знаци на стрелата кон „Де Лисмортел“.
Сподели