Законот за недвижнини се состои од сите правни аспекти во врска со недвижниот имот. Ние на Law & More се способни да ви помогнат со правни совети кога се појавуваат прашања или судири во врска со купување и продажба на недвижен имот. Покрај тоа, можеме да ви обезбедиме правен совет во областа на градежното право и законот за изнајмување.

ПОТРЕБНО ПОДОБРУВАЕ НА ПРАВНИОТ ЗАКОНОД
ПОВИК ВО АДВИК ЗА ПРАВНИК ЗА ВИСТИНСКИ ПРАВО

Адвокат на недвижнини

Законот за недвижнини се состои од сите правни аспекти во врска со недвижниот имот. Ние на Law & More се способни да ви помогнат со правни совети кога се појавуваат прашања или судири во врска со купување и продажба на недвижен имот. Покрај тоа, можеме да ви обезбедиме правен совет во областа на градежното право и законот за изнајмување.

Брзо мени

Закон за градба

Како претприемач во градежниот сектор, соработувате со многу различни страни. Директорите, архитектите и изведувачите треба да направат јасни назначувања, бидејќи активностите на секоја од овие страни се тесно поврзани едни со други. Поради повеќекратноста на соработките во рамките на процесот на градење, секоја страна е обврзана со повеќе обврски и права утврдени со законот. Како последица на сложеноста на соработките, може да се појават секакви правни проблеми. Кои се вашите обврски и права кон другата страна? Кој може да биде одговорен во случај на штета како последица на структурна грешка. Law & More има можност да ви обезбеди правен совет и може да води спор доколку е заклучено дека е потребно.

Покрај тоа, можеме да ве советуваме за сите правни правила што треба да ги почитуваат конструкциите. На овој начин, правните проблеми, околу одговорноста на пример, можат да се спречат колку што е можно повеќе.

Наскоро, можеме да ви обезбедиме, меѓу другото, со следниве активности:

• Утврдување на вашите права и обврски како актер во структурниот процес;
• Советување за условите и условите што треба да ги исполни градежните работи;
• Помош во случај да имате одговорност.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

Услуги на Law & More

Закон за корпорации

Корпоративен адвокат

Секоја компанија е единствена. Затоа, ќе добиете правен совет што е директно релевантен за вашата компанија

Известување за стандардно

Привремен адвокат

Потребно ви е адвокат привремено? Обезбедете доволно правна поддршка благодарение на Law & More

Поборник

Имиграција адвокат

Ние се занимаваме со работи во врска со приемот, престојот, депортацијата и вонземјаните

Договор за акционер

Бизнис адвокат

Секој претприемач треба да се справи со законот за компании. Подгответе се добро за ова.

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Закон за изнајмување

Law & More им помага на станарите и на земјопоседниците во спречувањето и решавањето на правните проблеми. Станарите и сопствениците на имот имаат посебни законски обврски. Овие содржат регулативен карактер што значи дека страните можат да ги заменат со свои договори. Покрај тоа, постојат законски одредби во рамките на законот за изнајмување. Не може да се разликува од овие правила, кои пред се имаат намера да го заштитат закупецот, бидејќи тој е послаба страна, со договор. Ако сте позиционирани во ситуација во која вашата договорна страна не се придржува кон неговите договори, има неколку активности што може да се обидат. Во вакви случаи, можете да ни верувате дека ви го даваат потребниот правен совет.

Примери на теми за кои би можеле да ви помогнеме:

• изготвување договор за изнајмување ако сте сопственик;
• спорови во врска со објаснувањето на договорот;
• преземање активности ако закупецот или сопственикот не постапи согласно договорените договори;
• раскинување на договорот за изнајмување.

Изнајмување деловно сместување

Доколку сакате да управувате со бизнис, ќе ви треба деловен простор. Кога имате намера да изнајмите деловно сместување, мора да се подготви договор за изнајмување. Постојат посебни законски правила за изнајмување на деловно сместување. Она што можеме да ви помогнеме е како што следи

• да се утврдат видовите на договор за изнајмување и соодветните права и обврски;
• советување во случај на измени во цената на изнајмување;
• советување за заштита од дозвола.

Дали сте привлечени од една шармантна зграда? Во случај да сакате да ја изнајмите оваа зграда, потребно е да знаете дали активностите што сакате да ги направите ... се во согласност со бележењето најдобро што општината се однесува на една зграда. Law & More е на располагање на знаење за плановите за зонирање и е во состојба да утврди дали е просторот.

Право на недвижности

Набавка на деловно сместување

Ако имате намера да купите имот за вашиот бизнис или веќе имате сопственост, тогаш можеме да ви помогнеме со следниве теми:

• преговори за договорот за купување;
• објаснување на договорот;
• прекршување на договорот од сопственикот на имотот;
• раскинување на договорот;
• хипотеки и финансиски структури.

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 (0) 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.