Активно даваме совети на холандски и меѓународни клиенти кои инвестираат во различни недвижнини во Холандија, како хотели, одморалишта, комерцијални проекти и станбени портфолио.

ПРЕВОД НА СОПСТВЕНОСТ И ВИСТИНСКИ ИСТРИИ
БАРА ПРАВНА ПОДДРШКА

Трансакции на имот и недвижнини

Законот за недвижнини се состои од сите правни аспекти во врска со недвижниот имот. Ние на Law & More се способни да ви помогнат со правни совети кога се појавуваат прашања или судири во врска со купување и продажба на недвижен имот. Покрај тоа, можеме да ви обезбедиме правен совет за полето на изнајмување закон.

Покрај тоа, холандските и меѓународните клиенти на Law & More им се помага и советува во структуирање на нивните холандски и меѓународни инвестиции во недвижнини на најповолен данок начин со користење на мулти-надлежен пристап. Нашата експертиза достигнува од стекнување на стан за приватна употреба до преговори за сложени договори за комерцијални работи и недвижнини.

Активно даваме совети на холандски и меѓународни клиенти кои инвестираат во различни недвижнини во Холандија, како хотели, одморалишта, комерцијални проекти и станбени портфолио.

Закон за изнајмување

Law & More им помага на станарите и на земјопоседниците во спречувањето и решавањето на правните проблеми. Како и со изнајмување на живеалиште како и со изнајмување на зграда за дуќан и канцеларија. Станарите и сопствениците на имот имаат посебни законски обврски. Овие содржат регулативен карактер што значи дека страните можат да ги заменат со нивниот сопствени договори. Покрај тоа, постојат законски одредби во рамките на законот за изнајмување. Не може да се разликува од овие правила, кои главно имаат намера да го заштитат закупецот, бидејќи тој е послаба страна, со договор. Ако сте позиционирани во ситуација во која вашата договорна страна не се придржува кон неговите договори, има неколку активности што може да се обидат. Во вакви случаи, можете да ни верувате дека ви го даваат потребниот правен совет.

Примери на теми за кои би можеле да ви помогнеме:

• изготвување договор за изнајмување ако сте сопственик
• спорови околу објаснувањето на договорот
• преземање активности ако закупецот или сопственикот не постапи согласно договорените договори
• раскинување на договорот за изнајмување

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

Услуги на Law & More

Закон за корпорации

Закон за корпорации

Секоја компанија е единствена. Затоа, ќе добиете правен совет што е директно релевантен за вашата компанија

Известување за стандардно

Привремен адвокат

Потребно ви е адвокат привремено? Обезбедете доволно правна поддршка благодарение на Law & More

Поборник

Закон за имиграција

Ние се занимаваме со работи во врска со приемот, престојот, депортацијата и вонземјаните

Договор за акционер

Закон за бизнис

Секој претприемач треба да се справи со законот за компании. Подгответе се добро за ова.

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 (0) 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl