ВИ ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА АПЕЛАЦИЈА?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

/
Адвокат за приватност
/

Адвокат за приватност

Приватноста е основно право и им овозможува на поединците и компаниите да ги контролираат своите податоци.

Брзо мени

Поради зголемувањето на европските и националните закони и регулативи и строгите контроли на усогласеноста од супервизорите, компаниите и институциите денес не можат да го игнорираат законот за приватност. Најпознатиот пример за законодавство и регулативи што скоро секоја компанија или институција мора да ги почитува е Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) што влезе во сила низ Европската унија. Во Холандија, дополнителни правила се утврдени со Законот за спроведување на БДПР (UAVG). Јадрото на GDPR и UAVG лежи во фактот дека секоја компанија или институција која обработува лични податоци, мора внимателно и транспарентно да управува со овие лични податоци.

Иако изработката на вашата компанија БДП-доказ е многу важна, таа е правно комплексна. Без разлика дали станува збор за податоци за клиенти, податоци за персоналот или податоци од трети страни, GDPR поставува строги услови во однос на обработката на личните податоци и исто така ги зајакнува правата на лицата чиишто податоци се обработуваат. Law & More адвокатите се свесни за сите случувања во врска со (постојано менување) закон за приватност. Нашите адвокати разгледуваат на начинот на кој управувате со личните податоци и ги мапирате вашите внатрешни процеси и обработката на податоците. Нашите адвокати исто така проверуваат до која мерка вашата компанија е доволно структурирана во согласност со важечкото законодавство за AVG и какви се можните подобрувања. На овие начини, Law & More со задоволство ви помага да ја направите и одржите вашата организација докажана за GDPR.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

„За време на воведот веднаш ми стана јасно
Дека Law & More има јасен план
на акција“

Опсег на апликација и надзор

GDPR се однесува на сите организации што обработуваат лични податоци. Кога вашата компанија собира податоци со кои може да се идентификува некое лице, вашата компанија има врска со GDPR. Понатаму, личните податоци се обработуваат кога, на пример, се чува администрација за платен список на вашите вработени, се регистрираат состаноци со клиенти или кога се разменуваат податоци во здравството. Може да размислите и за следниве ситуации: водење маркетинг активности или мерење или регистрирање на продуктивноста на вработените или употреба на компјутер. Со оглед на горенаведеното, неизбежно е вашата компанија да мора да се справи со законодавството за приватност.

Во Холандија, основниот принцип е дека мора да се потпреме на компаниите и институциите да постапуваат внимателно со нивните податоци. На крајот на краиштата, во нашето сегашно општество, дигитализацијата игра сè поголема важна улога и вклучува обработка на податоците во дигитална форма. Ова може да доведе до сериозни ризици во врска со заштитата на нашата приватност. Затоа холандскиот супервизор за приватност, Холандското тело за заштита на податоците (АП), има далекусежни овластувања за контрола и извршување. Ако вашата компанија не го почитува важечкото законодавство за БДПР, тогаш таа брзо ризикува налог да подлежи на периодични казни или значителна глоба, што може да достигне до дваесет милиони евра. Покрај тоа, во случај на невнимателна употреба на лични податоци, вашата компанија мора да ги земе предвид можните лоши рекламни и активности за компензација од страна на жртвите.

Што велат клиентите за нас

Многу пријателска услуга за клиентите и совршено водство!

Г-дин Меевис ми помогна во случај со законот за вработување. Тој го направи тоа, заедно со неговата помошничка Јара, со голем професионализам и интегритет. Покрај неговите квалитети како професионален правник, тој во секое време остана рамноправен, човек со душа, што даваше топло и безбедно чувство. Влегов во неговата канцеларија со рацете во коса, г-дин Меевис веднаш ми даде чувство дека можам да ја пуштам косата и тој ќе преземе од тој момент, неговите зборови станаа дела, а ветувањата се одржаа. Најмногу ми се допаѓа директниот контакт, без разлика на ден/време, тој беше таму кога ми требаше! Топер! Фала Том!

Nora

Eindhoven

10

одличен

Ајлин е една од најдобрите адвокати за развод, која секогаш е достапна и дава одговори со детали. Иако моравме да управуваме со нашиот процес од различни земји, не се соочивме со никакви тешкотии. Таа го водеше нашиот процес многу брзо и непречено.

Езги Балик

Харлем

10

Добра работа Ајлин

Многу професионален и секогаш биди ефикасен во комуникациите. Добро сторено!

Мартин

Лелистад

10

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

Мике

Hoogeloon

10

Одличен резултат и пријатна соработка

Му го претставив мојот случај LAW and More и беше помогнато брзо, љубезно и пред се ефективно. Јас сум многу задоволен од резултатот.

Sabine

Eindhoven

10

Многу добро се справувам со мојот случај

Би сакал многу да и се заблагодарам на Ајлин за нејзините напори. Многу сме задоволни од исходот. Клиентот е секогаш централен со неа и ни беше многу добро помогнато. Познава и многу добра комуникација. Навистина ја препорачувам оваа канцеларија!

Сахин Кара

Велдовен

10

Правно задоволен од дадените услуги

Мојата ситуација беше решена на начин што можам само да кажам дека резултатот е таков каков што посакував да биде. Ми беше помогнато на мое задоволство и начинот на кој постапи Ајлин може да се опише како точен, транспарентен и одлучен.

Арсалан

Миерло

10

Сè добро средено

Од самиот почеток имавме добар клик со адвокатката, таа ни помогна да одиме на вистинскиот пат и ги отстрани можните неизвесности. Таа беше јасна и народна личност која ја доживеавме како многу пријатна. Таа јасно ги кажа информациите и преку неа точно знаевме што да правиме и што да очекуваме. Многу пријатно искуство со Law and more, но особено со адвокатот со кој имавме контакт.

Вера

Хелмонд

10

Многу упатени и пријателски расположени луѓе

Многу одлична и професионална (правна) услуга. Комуницирајте со истото функционирање на генерирањето на енергијата. Ик бен гехолпен врата др. Том Мевис во мв. Ајлин Селамет. Накратко, имав добро искуство со оваа канцеларија.

Мехмет

Eindhoven

10

Велики

Многу дружељубиви луѓе и многу добра услуга… не можам да кажам поинаку дека е супер помогнато. Доколку се случи, дефинитивно ќе се вратам.

Jacky

Бри

10

Нашите адвокати за приватност се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Инвентар и политика за приватност

Закон за приватност

За да се спречат ваквите далекусежни последици или мерки од супервизорот, важно е вашата компанија или институции да имаат политика за приватност за да бидат во согласност со GDPR. Пред да составите политика за приватност, важно е да се заведе како се однесува вашата компанија или институција во контекст на приватноста. Поради тоа Law & More го подготви следниот чекор-по-чекор план:

Чекор 1: Идентификувајте кои лични податоци ги обработувате
Чекор 2: Одредете ја целта и основата за обработка на податоците
Чекор 3: Определи како се гарантираат правата на субјектите на податоци
Чекор 4: Оценете дали и како ќе побарате, примате и регистрирате дозвола
Чекор 5: Утврдете дали сте должни да извршите Проценка на влијанието на заштитата на податоците
Чекор 6: Одредете дали да назначите службеник за заштита на податоците
Чекор 7: Утврдете како вашата компанија се справува со протекување на податоци и обврската за известување
Чекор 8: Проверете ги договорите за вашиот процесор
Чекор 9: Утврдете кој претпоставен е вашата организација

Кога ќе ја извршите оваа анализа, можно е да одредите кои ризици од прекршување на законодавството за приватност се јавуваат во вашата компанија. Ова може да се предвиди и во вашата политика за приватност. Дали барате поддршка во овој процес? Ве молиме контактирајте Law & More. Нашите адвокати се експерти во областа на законот за приватност и можат да и помогнат на вашата компанија или институција со следниве услуги:

  • Советување и одговарање на вашите правни прашања: на пример, кога има прекршување на податоците и како се справувате со тоа?
  • Анализирање на обработката на вашите податоци врз основа на целите и принципите на GDPR и утврдување на конкретни ризици: дали вашата компанија или институција е во согласност со GDPR и кои правни мерки сè уште треба да ги преземете?
  • Подготовка и прегледување на документи, како што се вашата политика за приватност или договори за процесорот.
  • Спроведување на проценки на влијанието врз заштитата на податоците.
  • Помагање во правните постапки и процесите на извршување од страна на АП.

Општи регулативи за заштита на податоците (GDPR)

Заштитата на правата на приватност станува сè поважна во нашето сегашно општество. Ова може во голема мерка да се припише на дигитализацијата, развој во кој информациите почесто се обработуваат во дигитална форма. За жал, дигитализацијата исто така повлекува ризици. За да се заштити нашата приватност, воспоставени се регулативи за приватност.

Во моментов, законот за приватност претрпува значителна трансформација што произлегува од спроведувањето на GDPR. Со воспоставувањето на GDPR, целата Европска унија ќе биде предмет на истото законодавство за приватност. Ова во голема мера влијае на претпријатијата, бидејќи тие ќе треба да се справат со построги барања во врска со заштитата на податоците. GDPR ја подобрува позицијата на субјектите на податоци со тоа што им дава нови права и ги зајакнува нивните воспоставени права. Понатаму, организациите кои обработуваат лични податоци ќе имаат повеќе обврски. Важно е корпорациите да се подготват за оваа промена, дотолку повеќе што и казните за непочитување на GDPR ќе станат построги.

Дали имате потреба од совет во врска со транзицијата кон GDPR? Дали сакате да имате извршена проверка за усогласеност, за да бидете сигурни дека вашата компанија ги исполнува барањата што произлегуваат од GDPR? Или сте загрижени заштитата на вашите лични податоци е несоодветна? Law & More има широко знаење во врска со законот за приватност и ќе ви помогне да ја структурирате вашата организација на начин што е во согласност со GDPR.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.