Практични работи

Задачата

Кога ќе му ја доверите нашата адвокатска фирма застапување на вашите интереси, ова ќе го утврдиме во договор за доделување задачи. Овој договор ги опишува термините и условите за кои разговаравме со вас. Овие се однесуваат на работата што ќе ја извршиме за вас, нашата такса, надоместот на трошоците и примената на нашите општи услови. При извршувањето на договорот за доделување, земени се предвид важечките регулативи, вклучително и правилата на Холандската адвокатска комора. Вашата задача ќе ја изврши адвокатот со кого сте во контакт, со разбирање дека овој адвокат може да има делови од својата работа извршени под негова одговорност и надзор од страна на еден од другите адвокати, правни советници или советници. Притоа, адвокатот ќе постапи на начин што може да се очекува од надлежен и разумен вршител на адвокат. Во текот на овој процес, вашиот адвокат ќе ве информира за развојот, за напредокот и за промените во вашиот случај. Освен ако не е поинаку договорено, ние, колку што е можно, ќе ја претставиме преписката што ќе ви биде пренесена во нацрт-форма, со барање да не известите дали се согласувате со нејзината содржина.

Вие сте слободни предвреме да го раскинете договорот за доделување задачи. Willе ви испратиме конечна изјава врз основа на поминатите часови. Ако се договори фиксна такса и започна работата, оваа фиксна такса или дел од неа, за жал нема да ви биде вратена.

Финансии

Зависи од задачата како ќе бидат направени финансиските аранжмани. Law & More подготвен е однапред да ги процени или наведе трошоците поврзани со задачата. Ова понекогаш може да резултира во договор за фиксен надомест. Ја земаме предвид финансиската состојба на нашите клиенти и секогаш сме подготвени да размислуваме заедно со нашите клиенти. Трошоците за нашите правни услуги кои се долгорочни и се засноваат на час, се наплатуваат периодично. Можеби ќе побараме авансно плаќање на почетокот на работата. Ова е да се покријат првичните трошоци. Оваа авансно плаќање ќе се намири подоцна. Ако бројот на работни часови е помал од износот на аконтацијата, неискористениот дел од авансот ќе се врати. Секогаш ќе добиете јасна спецификација за потрошените часови и извршената работа. Секогаш можете да побарате објаснување од вашиот адвокат. Договорениот час за час е опишан во потврдата за доделување. Освен ако не е поинаку договорено, споменатите износи се без ДДВ. Може исто така да должите трошоци, како што се такси за судски регистар, судски извршители, извадоци, патни и сместувачки трошоци и трошоци за испорака. Овие т.н. трошоци од џеб ќе ви бидат наплатени одделно. Во случаи што траат подолго од една година, договорената стапка може да се прилагоди на годишно ниво со процент на индексирање.

Би сакале да ве замолиме да ја платите сметката на вашиот адвокат во рок од 14 дена од денот на фактурата. Ако плаќањето не се изврши навреме, ние имаме право (привремено) да ја прекинеме работата. Доколку не можете да ја платите фактурата во одредениот временски период, ве молиме известете ни. Доколку има доволно причина за тоа, може да се направат дополнителни аранжмани по дискреционо право на адвокатот. Овие ќе бидат снимени во писмена форма.

Law & More не е поврзано со Одбор за правна помош. Поради тоа Law & More не нуди субвенционирана правна помош. Доколку сакате да добиете субвенционирана правна помош („дополнување“), препорачуваме да контактирате со друга правна фирма.

Обврска за идентификација

Во нашата функција како адвокатска фирма и даночни консултантски услуги со седиште во Холандија, ние сме должни да ги почитуваме холандското и европското законодавство против перење пари и измама (WWFT), што бара од нас обврска да добиеме јасен доказ за идентитетот на нашиот клиент, пред да можеме да обезбедиме услуги и да започнеме договорна врска. Затоа, извадок од Стопанската комора и / или верификација на копија или валиден доказ за идентитет може да се бара во овој контекст. Можете да прочитате повеќе за ова натаму Обврски за КВС.

ВЕСТИ

 • UBO се регистрира во Холандија во 2020 година

  Европските директиви бараат од земјите-членки да воспостават регистар на УБО. UBO се залага за крајен корисен сопственик. Регистарот на УБО ќе биде инсталиран во Холандија во 2020 година. Ова подразбира дека од 2020 година наваму, компаниите и правните лица се должни да ги регистрираат своите (не) директни сопственици. Дел од личните податоци на УБО, како што се името и економскиот интерес, ќе Прочитај повеќе

  пред 3 години

 • Надомест на нематеријална штета…

  Секое обештетување на нематеријалните штети предизвикани од смрт или несреќа до неодамна не беше опфатено со холандското граѓанско право. Овие нематеријални штети содржат тага на блиските роднини што е предизвикана од настан на смрт или несреќа на нивната сакана личност за која е одговорна друга странка. Овој вид на компензација е повеќе од… Прочитај повеќе

  пред 3 години

 • Холандски закон за заштита на трговските тајни

  Претприемачите кои вработуваат вработени, честопати споделуваат доверливи информации со овие вработени. Ова може да се однесува на технички информации, како што е рецепт или алгоритам или нетехнички информации, како што се бази на клиенти, маркетинг стратегии или деловни планови. Сепак, што ќе се случи со овие информации кога вашиот вработен ќе започне да работи во компанијата на конкурентот? Можете ли да ги заштитите овие информации? Во многу случаи,… Прочитај повеќе

  пред 3 години

Општи услови

Нашите општи услови се применуваат за нашите услуги. Овие општи термини и кодови ќе бидат испратени до вас заедно со договорот за доделување. Можете да ги најдете и на Општи услови.

Постапка за жалби

Ние придаваме големо значење на задоволството на нашите клиенти. Нашата фирма ќе стори сé што е во нејзина моќ да ви обезбеди најдобра можна услуга. Доколку сепак не сте задоволни од одреден аспект на нашите услуги, ве замолуваме да ги известите што е можно поскоро и да разговарате за вашиот адвокат. Во консултација со вас, ќе се обидеме да најдеме решение за проблемот што се појави. Ние секогаш ќе ви го потврдиме решението писмено. Во случај да не е можно да се дојде до решение заедно, нашата канцеларија има и канцелариска постапка за жалби. Повеќе за оваа постапка можете да најдете на Постапка за претставки во канцеларија.

Том Меевис


Управен партнер / застапник

Максим Ходак


Партнер / застапник

Јара Кнопс


Правен советник

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен и Амстердам?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl