Пензиското право во Холандија стана свое правно подрачје. Ги вклучува сите закони и регулативи за пензија кои обезбедуваат приход за замена за вработените по пензионирањето. Примерите вклучуваат многу специфично законодавство како што е законот за пензии, законот за задолжително учество во индустриски пензиски фонд 2000 година или законот за изедначување на пензиските права во случај на развод. Ова законодавство, меѓу другото, се однесува на условите што мора да се исполнат за да се квалификува за пензија, правилата за управување и исплата на пензиските права од давателите на пензија и мерките за спречување на кршење на пензиите.

ТРЕБА ПОМОШ ПО ПЕНЗИСКО ПРАВО?
ВЕ МОЛАМ КОНТАКТИРАЈТЕ СЕ НАШИТЕ АДВОКАТИ НА ПЕНЗИЈА

Закон за пензии

Пензиското право во Холандија стана свое правно подрачје. Ги вклучува сите закони и регулативи за пензија кои обезбедуваат приход за замена за вработените по пензионирањето. Примерите вклучуваат многу специфично законодавство како што е законот за пензии, законот за задолжително учество во индустриски пензиски фонд 2000 година или законот за изедначување на пензиските права во случај на развод. Ова законодавство, меѓу другото, се однесува на условите што мора да се исполнат за да се квалификува за пензија, правилата за управување и исплата на пензиските права од давателите на пензија и мерките за спречување на кршење на пензиите.

Брзо мени

И покрај фактот дека законот за пензии е своја правна област, тој исто така има многу интерфејси со другите области на правото. Затоа, во контекст на пензиското право, покрај специфичното законодавство и регулатива, важат и општото законодавство и регулатива од областа на закон за вработување. На пример, пензијата е важен услов за работа за многу вработени, што е утврдено и разгледано во договорот за вработување. Оваа состојба делумно ги одредува приходите во староста. Покрај законот за вработување, може да се разгледаат и следниве области на правото:

• Закон за одговорност;
• Закон за договор;
• даночен закон;
• Закон за осигурување;
• Изедначување на пензиските права во случај на развод.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

Адвокат

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Зошто да изберете Law & More?

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

"Law & More адвокати

се вклучени и

може да сочувствува со

проблемот на клиентот"

Различните закони и регулативи кои се спојуваат во законот за пензии и се преклопуваат под одредени околности го прават пензиското право сложена и сеопфатна правна област. Покрај тоа, законот за пензии не мирува и редовно се соочува со промени и на национално и на меѓународно ниво, како и со насоката на придружните регулатори како Де Недерландска банка (ДНБ) и Холандскиот орган за финансиски пазари (АФМ). Ова значи дека решавањето прашања од областа на пензиското право не бара само увид, туку и неодамнешно познавање на професијата и затоа е паметно да ангажирате адвокат доколку стапите во контакт со законот за пензија. Law & MoreЗастапниците не се само ажурирани во областа на пензиското право, туку и во однос на другите споменати области на правото. Дали имате прашања во врска со законот за пензии? Law & More е среќен да ви помогнеме Можете исто така да најдете повеќе информации за другите јурисдикции на нашата веб-страница.

Услуги на Law & More

Закон за корпорации

Корпоративен адвокат

Секоја компанија е единствена. Затоа, ќе добиете правен совет што е директно релевантен за вашата компанија

Известување за стандардно

Привремен адвокат

Потребно ви е адвокат привремено? Обезбедете доволно правна поддршка благодарение на Law & More

Поборник

Имиграција адвокат

Ние се занимаваме со работи во врска со приемот, престојот, депортацијата и вонземјаните

Договор за акционер

Бизнис адвокат

Секој претприемач треба да се справи со законот за компании. Подгответе се добро за ова.

Одредба за пензија според столбниот систем

Одредбата за пензионирање што обезбедува приход за замена на вработените по пензионирањето се нарекува и пензија. Во Холандија, системот за пензионирање или пензискиот систем има три столба:

Основна пензија. Основната пензија се споменува и како одредба за OW. Секој во Холандија има право на ваква одредба. Сепак, на ова се приложени низа услови. Првиот услов за добивање на одредбата AOW е дека мора да се достигне одредена возраст, имено 67 години. Другиот услов е дека секогаш мора да се работи или живеел во Холандија. За секоја година што едно лице престојува во Холандија од 15-ти до 67-та година од животот, се пресметуваат 2% од максималната одредба за AOW. Историја на вработување не е потребна во овој случај.

Пензиски права. Овој столб се однесува на правата што едно лице ги стекнало во текот на работниот век и се применува како дополнителна пензија на основната пензија. Поконкретно, овој додаток се однесува на одложена плата што заеднички ја плаќаат работодавачот и работникот во форма на премија. Дополнителната пензија секогаш се гради во рамките на односот вработен и работодавач, така што во овој случај е потребна историја на вработување. Во Холандија, сепак, не постои општа законска обврска за работодавачот да формира (дополнителна) пензија за своите вработени. Ова значи дека мора да се склучат договори помеѓу работникот и работодавачот во врска со ова. Law & More секако дека ќе бидеме среќни да ви помогнеме со ова.

Доброволна пензија. Овој столб се однесува особено на сите одредби за приход што луѓето сами ги направиле пред нивната старост. Примери вклучуваат ануитети, животно осигурување и приход од капитал. Главно, самовработените и претприемачите треба да се потпрат на овој столб за својата пензија.

Задолжително учество во закон за пензиски фонд на индустрија 2000 година

И покрај фактот дека работодавците во Холандија не се обврзани да организираат (дополнителна) пензија за своите вработени, под одредени околности тие сепак можат да бидат обврзани да организираат пензија. Ова е случај, на пример, ако учеството во пензиска шема е задолжително за работодавачот преку пензиски фонд ширум индустријата. Оваа обврска произлегува ако таканареченото задолжително барање се однесува на специфичен сектор: опис одобрен од министерот на секторот за кој се применува задолжителното учество во пензиски фонд ширум индустрија. Законот за задолжително учество во индустриски пензиски фонд 2000 година ја регулира можноста за задолжителна пензиска шема за сите вработени во одредена индустрија или сектор.

Доколку учеството во пензиски фонд ширум индустрија е задолжително, работодавачите активни во соодветниот сектор мора да се регистрираат во тој пензиски фонд ширум индустријата. Последователно, фондот бара да се обезбедат информации за вработените и работодавците добиваат сметка за премијата за пензија што треба да ја платат. Ако работодавачите не се поврзани со таков пензиски фонд ширум индустријата, и покрај тоа што има обврска да го сторат тоа, тие ќе бидат во неповолна положба. На крајот на краиштата, во тој случај постои можност пензијата во целата индустрија сепак да бара ретроактивно целосна исплата на премија за сите години. Во Law & More разбираме дека ова има драстична последица за работодавците. Ете зошто Law & Moreспецијалисти се подготвени да ви помогнат да избегнете ваква неповолност.

Закон за пензииЗакон за пензија

Јадрото на законот за пензии е законот за пензија. Законот за пензии вклучува правила кои:

• Забрани заменување на пензиските права
• Грант права во врска со трансфер на вредност во случај на наследување на работодавачот;
• Пропишува учество на вработените во врска со политиката на давателот на пензија;
• Потребна е минимална експертиза во врска со експертизата на членовите на одборот на давателите на пензии;
• Да се ​​регулира начинот на кој треба да се финансираат пензиските фондови;
• Пропишете ги минималните информации за обврските на давателот на пензија.

Една од другите важни прописи во Законот за пензии се однесува на условите што, доколку се склучат, мора да се исполнат договор за пензија помеѓу работодавачот и работникот. Во овој контекст, членот 23 од законот за пензии предвидува дека договорот за пензија мора да биде сместен во признаен пензиски фонд или признат пензиски осигурител. Ако работодавачот не го стори ова, или барем не соодветно, тој ризикува одговорност од работодавачот, што може да го покрене работникот преку општите правила на договорот за закон. Покрај тоа, усогласеноста со законодавството и регулативата во контекст на закон за пензии, како што веќе беше споменато, се следи од страна на ДНБ и АФМ, така што повредите се санкционираат и со други мерки.

At Law & More разбираме дека кога станува збор за закон за пензии, не се вклучени само различни сложени закони и регулативи, туку и различни интереси и сложени правни односи. Ете зошто Law & More користи личен пристап. Нашите стручни специјалисти од областа на пензиското право се впуштаат во вашиот случај и можат заедно со вас да ја проценат вашата ситуација и можностите. Врз основа на оваа анализа, Law & More може да ве посоветува за вистинските следни чекори. Понатаму, нашите специјалисти се среќни да ви дадат совет и помош за време на можна правна постапка. Дали имате прашања во врска со нашите услуги или законот за пензии? Потоа контактирајте Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.