Dutchе има многу малку Холанѓани кои сè уште не се свесни

Dutchе има многу малку холандски луѓе кои сè уште не се свесни за проблемите со влечење во врска со земјотресите во Гронинген, предизвикани од дупчење со гас. Судот донесе пресуда дека „Недерленд Аардоли Маатшбапи“ (холандска компанија за нафта) треба да плати надомест за нематеријална штета на дел од жителите на Гронингенвелд. Исто така, државата е одговорна заради несоодветен надзор, но судот донесе пресуда дека и покрај тоа што надзорот е навистина несоодветен, не може да се каже дека штетата настанала од тоа.

Сподели
Law & More B.V.