Во тоа време, веројатно сите ќе забележат: претседателот Трамп's

До ова време, веројатно сите ќе забележат: популарноста на претседателот Трамп уште повеќе се намали откако ја воведе својата контроверзна забрана за патување. Холандските медиуми веќе објавија дека шестмина Иранци биле заробени на холандскиот аеродром Шипхол, бидејќи патувале од Техеран кон Соединетите држави. Претходно, судот во Сиетл веќе ја прекина забраната за патување. Во меѓувреме, исто така тројца федерални судии ја испитуваат забраната. Судиите закажаа рочиште, кое беше спроведено по телефон, се емитуваше во живо и беше проследено со стотици илјади луѓе. Пресудата на федералните судии ќе следи оваа недела.

-08 02 2017-

Сподели
Law & More B.V.