Холандија е лидер за иновации во Европа

Според Европската табела за иновации на Европската комисија, Холандија прима 27 индикатори за потенцијал за иновации. Холандија сега е на 4-то место (2016 година - 5то место) и е именувана како лидер на иновации во 2017 година, заедно со Данска, Финска и Велика Британија.

Според холандскиот министер за економски прашања, дојдовме до овој резултат затоа што државите, универзитетите и компаниите тесно соработуваат. Еден од критериумите на Европската табела за резултати за иновации за државна проценка беше „јавна-приватна соработка“. Исто така, вреди да се спомене дека инвестициите за иновации во Холандија се најголеми во Европа.

Дали сте заинтересирани за Европската табела со резултати за иновации 2017? Сè што можете да прочитате на веб-страницата на Европската комисија.

Сподели
Law & More B.V.