На 1 јануари, францускиот закон стапи во сила врз основа на ...

На 1 јануари, стапи во сила француски закон, врз основа на кој вработените можат да ги исклучуваат своите паметни телефони надвор од работното време и со тоа да го прекинат пристапот до нивната електронска пошта. Оваа мерка е последица на зголемениот притисок секогаш да се биде достапен и поврзан, што резултираше во голема количина на неплатени прекувремени и здравствени проблеми. Големите компании со 50 или повеќе вработени се должни да преговараат со своите вработени за специфичните правила што ќе важат за нив. Дали ќе следат Холанѓаните?

Сподели
Law & More B.V.