Да беше на холандскиот министер…

Ако зависи од холандскиот министер Аскер за социјални работи и благосостојба, секој што ќе заработи минимална плата ќе добие иста фиксна сума на час во иднина. Во моментов, холандската минимална плата за час може сè уште да зависи од бројот на работните часови и од секторот во кој работи. Предлог-законот стана достапен за консултации преку Интернет денес, што значи дека секој заинтересиран (лица, компании и институции) може да достави свои коментари за законот.

Сподели
Law & More B.V.