Трошоците за користење на вашиот мобилен телефон во странство брзо се намалуваат

Во денешно време, веќе е многу поретко да се дојде дома до (ненамерно) висока телефонска сметка од неколку стотици евра по тоа годишно, заслужено патување во Европа. Трошоците за користење на мобилен телефон во странство се намалени за повеќе од 90% во споредба со изминатите 5-10 години. Како резултат на напорите на Европската комисија, трошоците за роаминг (накратко: трошоци направени со цел да се овозможи провајдерот да ја користи мрежата на странски провајдер) дури и ќе бидат целосно укинати на 15 јуни 2017 година. Од тој датум, трошоците за употреба на странски телефон во Европа ќе бидат одземени од вашиот пакет како и вообичаените трошоци, наспроти нормалната тарифа.

Сподели
Law & More B.V.