Контроверзните неодамнешни несреќи со самовозечки автомобил

Контроверзните неодамнешни несреќи со возењето автомобил очигледно не ја одложија холандската индустрија и влада. Неодамна, холандскиот кабинет е усвоен нацрт-закон, со кој се овозможува спроведување на патни експерименти со автомобили што возат без возачот без физичко присуство на возилото. До сега возачот секогаш мораше да биде физички присутен. Компаниите наскоро ќе можат да аплицираат за дозвола што дозволува да се спроведат овие тестови.

Сподели
Law & More B.V.