Честа поплака во правниот свет е дека адвокатите обично имаат неразбирливи ...

Честа поплака во правниот свет е дека адвокатите генерално имаат тенденција да имаат неразбирливо легално. Очигледно, ова не е секогаш проблем. Судијата Хансј Ломан и регистраторот Ханс Брајам од судот во Амстердам неодамна го примија „Клар Таалбокаал 2016“ (Трифеј на јасен јазик 2016) за пишување на најразбирлива судска одлука. Одлуката се однесува на суспендирање на возачката дозвола поради претпоставена употреба на дрога.

Сподели
Law & More B.V.