Заштитата на правата на приватност станува сè поважна во нашето сегашно општество. Ова може во голема мерка да се припише на дигитализацијата, развој во кој информациите почесто се обработуваат во дигитална форма. За жал, дигитализацијата исто така повлекува ризици. За да се заштити нашата приватност, воспоставени се регулативи за приватност.

LAW & MORE МОANЕ ДА СЕ ПОМОИ
ВО СЕКОЈ МАТЕР што се однесува до законот за медиуми

Адвокат за медиуми

Терминот медиуми опфаќа весници, телевизија, радио и интернет. Може да се случи вие или вашата компанија да се појавите во медиумите несакајќи и на негативен начин. Во нашиот современ свет каде информациите се споделуваат и складираат преку Интернет, ова може да ве брка. Затоа е важно да преземете соодветни мерки ако имате проблеми со медиумите.

Законот за медиуми вклучува различни полиња на правото. Особено внимание може да биде насочено кон законот за авторски права, законот за приватност и правата на портретите. Одговарајќи на прашањето дали публикацијата е незаконска, вашето право на заштита на честа и угледот мора да се мери против правото на слобода на изразување.

Во случај на електронска клевета, важно е доказите да бидат евидентирани правилно. Во случај на незаконска е-пошта, важно е оваа е-пошта да се чува во електронска форма. Понатаму, можно е да се евидентираат докази на bewijsonline.nl. Ова осигурува дека имате доказ за звук.

Law & More може да ви помогне во секое прашање во врска со законот за медиуми. Нашите адвокати можат да ве советуваат и да одговорат на сите ваши прашања.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.