Постојат многу ситуации во кои законот за одговорност игра улога. Размислете, на пример, за ситуацијата во која вработениот доживува несреќа во контекст на или за време на извршувањето на својата работа. Во таков случај, работодавачот понекогаш може да биде одговорен пред вработениот за штетата што ја претрпел.

ПОТРЕБНО ПРАВОСНИК ЗА ПРАВНИЦА?
Прашај за правна помош

Адвокат за одговорност

Постојат многу ситуации во кои законот за одговорност игра улога. Размислете, на пример, за ситуацијата во која вработениот доживува несреќа во контекст на или за време на извршувањето на својата работа. Во таков случај, работодавачот понекогаш може да биде одговорен пред вработениот за штетата што ја претрпел. Во некои случаи, производителите може да бидат одговорни. Ова е случај кога потрошувачот претрпува штета и се утврдува дека штетата е предизвикана од дефект на производот. Исто така, директорот на компанијата може во одредени случаи да биде одговорен и покрај или наместо компанијата.

Брзо мени

Дали ви одговара одговорност или сакате некој да сметате дека е одговорен? Одговорност адвокати од Law & More со задоволство ќе ви понудам правна поддршка.

Примери на теми на кои можеме да ви помогнеме:

• Одговорност од работодавачот;
• Одговорност за производот;
• Одговорност на директорот;
• Строга одговорност;
• Неправилна одговорност;
• Професионална одговорност

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

Адвокат

 Јавете се на +31 40 369 06 80

Зошто да изберете Law & More?

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Одговорност од работодавачот

Доколку вработениот претрпе несреќа за време на работата или во врска со извршувањето на својата работа, работодавачот може да биде одговорен пред вработениот за штетата што се случила. Ова е затоа што работодавачот има посебна обврска за грижа кога се извршува работата. Тој е одговорен за штета претрпена од вработен за време на извршувањето на својата работа, освен ако не може да докаже дека ја исполнил својата обврска за грижа. Ако работодавачот може да докаже дека ги презел сите разумни мерки за да спречи несреќа, тој не одговара. Исто така, во ситуации кога работникот бил намерно или намерно невнимателен, работодавачот не може да биде обвинет. Ги разгледуваме сите факти и околности и со задоволство ќе ви помогнеме доколку ви одговара одговорност како работодавец или ако сакате да го однесете вашиот работодавец одговорен за штетата што ја претрпел.

Law & More исто така може да го направи ова за вас

Samenwerkingsovereenkomst слика

Известување за стандардно

Не ги задржува ли некој состаноците? Можеме да испратиме писмени потсетници и да расправаме од ваше име

Интелектуална сопственост

Договор за усвојување

Изготвувањето договор подразбира голема работа. Затоа, побарајте помош од

Национална слика - меѓународна слика

Договор за вработување

Дали сакате поддршка при составување договор за вработување? Јавете се Law & More

Overeenkomst opstellen слика

Побарувања за штета

Дали се занимавате со барање за обештетување и дали сакате правна помош во постапката?

Одговорност за производ

Кога сте купиле производ, очекувате да биде цврст. Не очекувате дека неговата употреба ќе ви наштети. За жал, ова сè уште може да се случи. Може да размислите за штета предизвикана од неисправна машина, храна и други производи за широка потрошувачка.

Производителот е законски одговорен за штетата кога се докаже дека штетата е предизвикана од дефект на производот. Производот се смета за неисправен ако не ја понуди безбедноста што ја очекувате од него. Ако претрпете штета како резултат на неисправен производ, со задоволство ќе ви понудиме правна поддршка.

Одговорност на директорот

Во принцип, компанијата е одговорна за долгови што се направени. Како и да е, директорот на компанијата може во одредени случаи да биде одговорен и покрај или наместо компанијата. Всушност, директорот е должен правилно да ги извршува своите должности. Ако ви одговара одговорност како директор на правно лице, последиците можат да бидат значителни. Law & More им помага на директорите кои се соочуваат или се закануваат со обвиненија за одговорност. Ние исто така им помагаме на партиите кои сакаат да имаат директор законски одговорен.

Закон за одговорностОбврска врз основа на одговорност

Овој вид на одговорност се заснова на вина или небрежност. Ако претрпете штета, со задоволство ќе ви помогнеме да го сносите лицето што ја предизвикало оваа штета правно одговорна. Можете исто така да не контактирате за правна поддршка ако ви одговара одговор од некој друг за нанесување штета.

Професионална одговорност

Кога самовработениот професионалец, како што е доктор, сметководител или нотар, направи грешка во професионална состојба, тој или таа можат да бидат законски одговорни спрема клиенти или пациенти. Но, во кои случаи се јавува такво професионално однесување? Ова е комплексно прашање. Одговорот зависи од сите факти и околности на случајот.

Ако сте самовработен професионалец и ви одговара за професионална грешка, со задоволство ќе ви помогнеме.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 (0) 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.