Даночното планирање е практика на оптимално фискално структуирање на корпорацијата, со цел да се задржи ефективната даночна стапка што е можно пониска. Иако генерално се смета за несакан, даночното планирање не е нелегално. Даночното планирање може да постои заради разликата во националното и меѓународното законодавство, разликите во склучените даночни договори и поради начинот на кој овие правила се поклопуваат или се преклопуваат.

МЕERNУНАРОДНО И НАЦИОНАЛНО ПЛАНИРАЕ НА ДАНОЦИ
КОНТАКТ LAW & MORE

Меѓународно и национално даночно планирање

Даночното планирање е практика на оптимално фискално структуирање на корпорацијата, со цел да се задржи ефективната даночна стапка што е можно пониска. Иако генерално се смета за несакан, даночното планирање не е нелегално. Даночното планирање може да постои заради разликата во националното и меѓународното законодавство, разликите во склучените даночни договори и поради начинот на кој овие правила се поклопуваат или се преклопуваат.

на Law & More даночна пракса се занимава со холандски и меѓународни прашања.

Во соработка со нашите даночни партнери, даваме даночни совети и планирање за лица со висока нето-вредност и нивните семејства, кои се подложни на холандско оданочување. Нашите професионалци се преокупирани со даночни работи за различни холандски и меѓународни семејни бизниси со меѓународно работење. Ние, исто така, ги претставуваме холандските и меѓународните клиенти во меѓународни даночни контроверзии и честопати спроведуваме постапки за даночни парници против холандските даночни органи.

Law & More исто така помага во широк спектар на планирање на недвижнини и работи за планирање на сукцесивно работење за приватни клиенти и нивните претпријатија. Ние сме високо специјализирани за изготвување и имплементација на најновите (правни) техники во мулти-надлежното планирање за да постигнеме ефективни структури за нашите клиенти да останат даночни и да ја реализираат даночната ефикасност.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.