Со цел да се спречат другите луѓе да ја користат вашата работа, законот за интелектуална сопственост нуди можност да ги заштити вашите развиени идеи и креативни концепти. Ова значи дека вашите креации може да се користат само со ваша дозвола. Ова е особено важно во нашето брзо менување и иновативно општество. Дали сакате да знаете повеќе за законот за интелектуална сопственост?

Дали сте развивач?
Заштитете ги вашите креации

Адвокат за интелектуална сопственост

Со цел да се спречат другите луѓе да ја користат вашата работа, законот за интелектуална сопственост нуди можност да ги заштити вашите развиени идеи и креативни концепти. Ова значи дека вашите креации може да се користат само со ваша дозвола. Ова е особено важно во нашето брзо менување и иновативно општество.

Брзо мени

Дали сакате да знаете повеќе за законот за интелектуална сопственост? Специјалистите во Law & More може да ви обезбеди правна помош ако сакате да ги заштитите вашите идеи или креации. Ако контактирате со нас, ние ќе ви помогнеме во регистрацијата на интелектуална сопственост и ќе дејствуваме во ваше име против какви било прекршители. Нашата експертиза во областа на правото на интелектуална сопственост е:

• авторско право;
• трговски марки;
• Патенти и патенти;
• трговски имиња

Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Зошто да изберете Law & More?

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок
од 08:00 до 22:00 часот и за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и излегоа
со соодветен план за акција

Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

"Law & More
е вклучен и
може да сочувствува со
тоа се проблеми на клиентот “.

Интелектуална сопственост

Ако сте пронаоѓач, дизајнер, развивач или автор, можете да ја заштитите вашата работа преку закон за интелектуална сопственост. Законот за интелектуална сопственост гарантира дека другите не можат да ги користат твоите креации, освен ако не ти дозволат да го сторат тоа. Ова ви дава можност да ги надоместите вашите инвестиции во развојот на производот. За да добиете заштита, важно е да имате детална идеја. Само една идеја не е доволна, бидејќи може да се развие на неколку начини. Кога имате развиена идеја, нашите адвокати можат да ја запишат вашата интелектуална сопственост на различни начини. Постојат различни видови на закон за интелектуална сопственост, кои можат да се користат одделно или во комбинација.

Правата на интелектуална сопственост

Слика на Auteursrecht

Адвокат за авторски права

Дали сте сопственик на книга, филм, музика, сликарство, фотографија или скулптура? Контактирајте се со нас

Слика на Меркерент

Регистрација на трговска марка

Дали сакате да го регистрирате вашиот производ или услуга? Ние можеме да ви помогнеме

Патентен и октомвриски имиџ

Аплицирај за патент

Дали сте сопственик на изум? Наредете патент

Слика на Handelsnamen

Трговски имиња

Ние ви помагаме да го регистрирате вашето трговско име

Интелектуалец еигендосрехт

Различните права на сопственост

Постојат различни видови на закони за интелектуална сопственост, природата, обемот и времетраењето на коишто варираат од едно право на сопственост на друго. Понекогаш може да се регистрираат неколку права на интелектуална сопственост во исто време. Law & Moreстручноста од областа на правото за интелектуална сопственост вклучува авторско право, закон за трговски марки, патенти и патенти и трговски имиња. Со контактирање Law & More можете да прашате за можностите.

Авторски права

Авторското право ги штити делата на креаторот и му дава на креаторот право да ја објави, репродуцира и заштити својата работа од злоупотреба на трети страни. Терминот „работа“ вклучува книги, филмови, музика, слики, фотографии и скулптури. Иако за авторските права не треба да се применуваат, бидејќи се појавува автоматски кога се креира дело, препорачливо е авторските права да бидат запишани. За да го утврдите правото, секогаш можете да докажете дека работата постоела на одреден датум. Дали сакате да ги регистрирате вашите авторски права и да ја заштитите вашата работа против лица кои ги кршат вашите авторски права? Ве молиме контактирајте со адвокатите на Law & More.

Закон за трговски марки

Законот за трговски марки овозможува да се регистрира трговската марка, така што никој не може да го користи вашето име без ваша дозвола. Правото на трговска марка е потврдено само ако ја регистрирате трговската марка во регистарот на трговски марки. Law & Moreадвокатите ќе бидат задоволни да ви помогнат во ова. Ако вашата трговска марка е регистрирана и користена без ваша дозвола, ова е повреда на трговска марка. Твојата Law & More адвокатот тогаш ќе може да ви помогне да преземете мерки против прекршителите.

Патенти и патенти

Откако сте развиле изум, технички производ или процес, можете да аплицирате за патент. Патентот гарантира дека имате ексклузивно право на вашиот изум, производ или процес. За да аплицирате за патент, мора да исполнете четири услови:

• Мора да биде изум;
• Пронајдокот мора да биде нов;
• Мора да има инвентивен чекор. Ова значи дека вашиот изум мора да биде иновативен, а не само мало подобрување на постојниот производ;
• Вашиот изум мора да биде индустриски применлив.

Law & More проверува дали ги исполнувате сите услови и ви помага да аплицирате за патент.

Трговски имиња

Трговско име е името под кое се води компанија. Трговското име може да биде исто како и името на брендот, но тоа не е секогаш случај. Трговските имиња можат да бидат заштитени со регистрација на истите во Стопанската комора. На конкурентите не им е дозволено да го користат вашето трговско име. Не се дозволени трговски имиња што збунувачки се слични на вашето трговско име. Сепак, оваа заштита е регионално ограничена. Компаниите од друг регион можат да користат слично или исто име. Како и да е, на трговско име може да му се даде дополнителна заштита со тоа што ќе се регистрира како трговска марка. Адвокатите на Law & More со задоволство ќе ве советувам за можностите.

Дали барате адвокат за интелектуална сопственост? Ве молиме контактирајте со Law & More. Можеме да ви помогнеме да ги утврдите вашите права и да ве поддржуваме кога вашите права се повредени.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.