Што е адвокат

Адвокат или полномошник е лице кое се занимава со право. Работата како адвокат вклучува практична примена на апстрактни правни теории и знаења за решавање на специфични индивидуализирани проблеми или за унапредување на интересите на оние кои ангажираат адвокати за вршење на правни услуги.

Law & More B.V.