Што прави адвокат

Адвокат е лиценциран за вршење на адвокатска дејност и е должен да го застапува законот, истовремено заштитувајќи ги правата на нивниот клиент. Некои должности што вообичаено се поврзани со адвокат вклучуваат: обезбедување правни совети и советници, истражување и собирање информации или докази, изготвување правни документи поврзани со разводи, тестаменти, договори и трансакции со недвижнини и гонење или бранење на суд.

Law & More B.V.