Што прават адвокатските фирми

Адвокатска фирма е деловен субјект формиран од еден или повеќе адвокати за да се занимаваат со правна пракса. Примарната услуга што ја дава адвокатска канцеларија е да ги советува клиентите (поединци или корпорации) за нивните законски права и одговорности и да ги застапува клиентите во граѓански или кривични случаи, деловни трансакции и други работи во кои се бараат правни совети и друга помош.

Law & More B.V.