Која е целта на алиментација

Целта на алиментација е да се ограничат сите нефер економски ефекти од разводот преку обезбедување постојан приход на сопруг кој не заработува плата или има пониска плата. Дел од оправдувањето е дека поранешниот сопружник можеби избрал да се откаже од кариера за да го издржува семејството и му треба време да развие работни вештини за да се издржува.

Law & More B.V.