Ограничен развод

Ограничениот развод се нарекува и законско раздвојување. Разделбата е, сепак, посебна правна постапка што им овозможува на сопружниците да живеат одделно, но во исто време да останат законски во брак. Во оваа смисла, оваа постапка ги задоволува потребите на сопружниците кои, заради своите религиозни или филозофски убедувања, не сакаат да бараат развод.

Law & More B.V.