Значење на развод

Разводот, исто така познат како раскинување на бракот, е процес на раскинување на брак или брачна заедница. Разводот обично повлекува откажување или реорганизација на законските должности и одговорности на бракот, со што се раскинуваат врските на бракот помеѓу брачна двојка според владеењето на правото на земјата или државата. Законите за развод значително се разликуваат низ целиот свет, но во повеќето земји, тоа бара санкција на суд или друг орган во правна постапка. Правниот процес на развод може да вклучува и прашања за алиментација, старателство над дете, издршка на дете, распределба на имот и поделба на долг.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со разводот? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Адвокати за развод со задоволство ќе ви помогнеме!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More