Што е стратешко управување

Стратешкиот менаџмент е управување со ресурсите на организацијата за да ги постигне своите цели и задачи. Стратешкото управување вклучува поставување цели, анализа на конкурентското опкружување, анализа на внатрешната организација, евалуација на стратегиите и осигурување дека менаџментот ги шири стратегиите низ целата организација.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со стратегискиот менаџмент? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Адвокат за корпоративно право со задоволство ќе ви помогнеме!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More